Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Geslaagde Busvakantie naar Olsberg Sauerland

Zonnebloem afdelingsnieuws

Van maandag 6 juni tot en met vrijdag 10 juni zijn 36 vakantiegasten met een speciaal verzorgde bus vakantie naar Olsberg in het Sauerland Duitsland geweest

Extra Verzorgde Bus vakantie naar Olsberg 6 juni 2016

Maandag 6 juni vertrokken we enthousiast met 36 vakantiegasten vanuit de Langstraat voor een vijfdaagse Extra Verzorgde Bus vakantie naar Olsberg in het Sauerland, Duitsland. Direct was er al vanuit de drie opstapplaatsen in Waspik, Waalwijk en Drunen herkenning van eerdere reisgenoten en maakte we kennis met een achttal nieuwe deelnemers. Het lekkere kopje koffie met Limburgse Vlaai tijdens de eerste stop in Velde vlak voor de Duitse grens zorgde al voor een goede en gezellige sfeer. Ook het gekozen lunch adres in Werle net voorbij het Roergebied bleek een schot in de roos. Er werd een goed verzorgde lunch voorgeschoteld en hadden daarna nog even de tijd om wat op het terras na te praten of wat rond te wandelen of een bezoekje te brengen aan een mooie monumentale kerk. De volgende stop was voor een korte pauze bij de stuwdam in de Monesee. De reisleider verzorgde nog een korte uitleg over de functie van deze dam, de energievoorziening t.b.v. het Roergebied. Op het eind van de middag bereikte we tijdig voor het diner ons hotel. Na het diner in buffetvorm en nog een kopje koffie of een drankje op het terras kon worden teruggekeken op een leuke, maar ook enigszins vermoeide eerste dag. Elke dag was er wel een activiteit en maakte we onder andere een twee uur durende boottocht op de Edersee waar we verhalen hoorden over wasberen op de groene hellingen naast het water en boven het water uitspringende zeehonden. Ook was er op een bergtop het slot Waldeck van de familie Waldeck-Pyrmont te zien, het slot waartoe ook onze Koningin Emma behoorde. Een volgende dag was er weer een toeristische route door het Arnsberger Wald. Tijdens een wandeling door het plaatsje Arnsberg was het moeilijk kiezen tussen een coupe ijs met kiwi of een met aardbeien, de een ook al groter dan de andere, Na de gemaakte keuze werd er uiteindelijk toch nog geruild en beide smaakte heerlijk. Ook opvallend goed was de keuze van restaurant Peter in Reinhardshagen voor de lunch. Een hotel met de tuin aan de oever van de rivier de Weser, op de plaats waar een veerpont het verkeer van en naar de overkant bracht. In afwijking van de Nederlandse veerponten had deze een leidraad hoog boven het water om afdrijven door het sterk stromende water te voorkomen. Na de lunch werd de trip voortgezet naar de stad Kassel voor een rondleiding met een Duits sprekend gids langs de vele kastelen, parken en fonteinen met als afronding een bezoek aan het bezoekerscentrum van het op een berg gelegen Willemshohe. Ook werden er ’s avonds door de liefhebbers kaartspelletjes gespeeld en daarbij werd veel gelachen, soms zo erg dat er werd gesproken van pijn in de buik. Vrijdag, de laatste dag, werd nog een bezoek gebracht aan het pittoreske Soest, waar ook de lunch was geregeld in een restaurant van een Nederlands sprekende hotelier. Maar eerst was er nog gelegenheid om te winkelen, een terrasje te pikken of een van de mooie kerken te bezoeken. De terugreis verliep verder voorspoedig en na nog een laatste koffiepauze in Sevenum, waren de gedachten al bij het afscheidsdiner bij ’t Maoske in de Moer. Tijdens het laatste stukje van de busreis bedankte Piet vooral de deelnemende vakantiegasten voor hun bijdrage aan deze succesvolle vakantie, maar ook dankte hij de vrijwilligers Rika en Ria voor hun goede zorgen . Een speciaal dankwoord was er ook voor de chauffeur en reisleider voor hun Extra Verzorgde Vakantie en bood hen namens de deelnemers een pet met inhoud aan. Zoals we dat gewend waren bij ’t Maoske in de Moer was het diner sfeervol, gezellig en prima verzorgd. 

Piet Boons

0416-313224
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops