Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Reisverslag Busvakantie Stadtoldendorf

Zonnebloem afdelingsnieuws

Van 5 tot en met 9 juni zijn een aantal gasten met de bus naar Duitsland op vakantie geweest. Leer hier het verslag.

Reisverslag Extra Verzorgde Busvakantie met Kras.nl van 05 tot en met 09 juni 2017 naar Stadtoldendorf

We gingen tijdens deze Extra Verzorgde Busvakantie naar Stadtoldendorf in het Weserbergland, Duitsland.  Het was de negende vakantie op rij sinds de start in het najaar van 2011. Het was verheugend dat wij naast bekende deelnemers een tiental nieuwe vakantiegasten konden begroeten.   De enthousiaste vrijwilligsters Rika Baars en Ria van de Aa zorgden samen met de reisleider van Kras, René, dat alles weer plezierig en op rolletjes kon verlopen.

 Maandag 5 juni 2017            
Het vertrek in Waspik konden we al als een feest ervaren want iedereen was op tijd en we vertrokken precies om 8.15 uur naar de volgende opstapplaats, het NH Hotel in Waalwijk. Ook daar was iedereen op tijd voor vertrek naar de derde opstapplaats, het Anton Pieckplein in Drunen. Na kennismaking met chauffeur Henk en reisleider René konden we al snel de Langstraat verlaten, op weg naar onze eerste stopplaats in Velde, vlak voor de Duitse grens>Daar dronken we koffie met een lekker stuk Limburgse vlaai. Intussen had Piet ook de vakantiegasten welkom geheten en voorzien van enkele mededelingen.  Voor de minder mobiele deelnemers deed de titel van deze vakantie van “Extra Verzorgd” zijn naam wel  eer aan;, er waren dit jaar maar liefst 13 deelnemers met rollator. Van de geleende rolstoel van de Zonnebloem Waspik, die wij meegenomen hadden voor eventuele calamiteiten, hebben we gelukkig maar een enkele keer gebruik hoeven te maken.
Na een verder vlot verlopen reis via Dortmund arriveerden we rond  de middag in het plaatsje Soest voor de lunch, een vast adres voor lunch en verblijf. Gezien de overheerlijke lunch lijkt wel dat de Nederlandse Hotelier extra zijn best heeft gedaan. Na een goed uur vervolgden we onze reis naar het vakantie adres in Stadtoldendorf waarbij we regelmatig de rivier de Weser konden volgen.
 Helaas moesten we door een kleine communicatiestoring de koffers vanuit de bus zelf naar binnen rollen, doch het hotelpersoneel zorgden verder voor vervoer naar de kamers. Mooie ruime kamers met badkamer, een heerlijk bed en een koelkastje voor verfrissing. Na het diner in buffetvorm kon eenieder zich gaan installeren in zijn/haar kamer voor de rest van de week.
Tijdens de avond werd er nog wat gewandeld of men liet zich in de barruimte een drankje goed smaken.  De liefhebbers van kaarten hadden elkaar inmiddels ook gevonden.

Dinsdag 6 juni 2017
Ondanks de minder goede weersvooruitzichten hebben we toch een fijne dag voor de boeg. Deze morgen was voor de gasten ter vrije besteding en er werd dan ook in groepjes gewandeld en de supermarkt werd druk bezocht. Na een vroege lunch vertrokken we met de bus naar Hoxter, voor een twee uur durende boottocht over de rivier de Weser met als eindbestemming Beverungen.  De Weser is met een totale lengte van ca. 750 km de langste rivier van Europa en loopt van midden Duitsland naar de Noordzee.  Onderweg was er de prachtige natuur te bewonderen van het Vogler Natuurpark. In Beverungen stond de bus gereed om ons weer naar het hotel te brengen. Hierbij wist de chauffeur zich deskundig door de nauwe straatjes van Beverungen te manoeuvreren.
Bij terugkeer in et hotel had de kok inmiddels voor een heerlijk diner gezorgd. De avond kon onder het genot van een drankje worden doorgebracht in de barruimte en op het terras.

Woensdag 7 juni 2017
Vanmorgen allemaal weer vroeg op voor het ontbijt. We vertrokken om ongeveer 9.00 uur naar de noordelijker gelegen plaats Minden.  De route ging ook weer gedeeltelijk langs de Weser die uiteindelijk ook dwars door de te bezoeken plaats Minden loopt. In het centrum kwam een Nederlands sprekende gids in de bus die tijdens een grote stadstour uitleg gaf over de diverse wetenswaardigheden van de stad.  Zo kwamen we langs de Dom en andere gebouwen.  René gaf nog uitleg over de bijzondere sluis tussen de Weser en een dwars door Duitsland gegraven kanaal.  Midden in de stad passeert dat kanaal via een aquaduct de rivier de Weser en om ook de schepen van de rivier naar het kanaal te laten varen was er een speciale sluis om het hoogteverschil op te heffen. Hierbij voeren de schepen in een soort grote bak die vervolgens omhoog of omlaag werd gebracht. Na wel een heel speciaal goed verzorgde lunch was er gelegenheid om de stad nader te bekijken.
Na een goede indruk van Minden te hebben opgedaan, werd de terugtocht naar het hotel gestart. Na weer in het hotel te zijn teruggekeerd, werd er nagepraat op het terras en tijdens het diner.  Al vroeg in de avond werd de lounge omgebouwd in een heuse danszaal met speciale dansvloer.  De DJ draaide speciale herkenbare muziek en men kon ook speciale muzieknummers aanvragen. Het was goed te zien dat nagenoeg iedereen dansles had gevolgd??  Ook kregen we die avond bezoek van Jantje Koopmans met hele mooie rode rozen en ook waanden we ons in een boot op de Amstel in Amsterdam. Erg romantisch werd het toen ineens al het licht in heel het hotel uitviel en we in het pikdonker ons glaasje moesten zien te vinden.  Gelukkig waren er voldoende kaarsen bij de hand om de donkere tijd te overbruggen en zongen we spontaan “Stille nacht, Heilige nacht”. Een bijzonder geslaagde avond.

Donderdag 8 juni 2017
Na een vroeg ontbijt vertrokken we weer naar het plaatsje Hoxter, voor een bezoek aan het schitterende Schloss Corvey, een voormalig Benedictijner klooster gebouwd in een prachtige barokstijl.  Omdat we iets te vroeg waren konden we nog niet naar binnen en was er helaas ook nog geen koffie.  Speciaal bij dit slot waren hier de mooie kloosterkerk en de aparte schilderijen, vele boeken en de gietijzeren kachels, steeds verschillend in elke zaal. Uiteindelijk toch naar de koffie en voor de liefhebbers met een lekker stukje vlaai. Bij het verlaten van het slot werden we geconfronteerd met twee schilwachten, die afkomstig uit ons gezelschap bleken te zijn. Herken je hen op de foto?  
Na een vlot verlopen terugtocht naar het hotel was de lunch inmiddels gereed. Een speciale lunch in de vorm van een soort erwtensoep. De meeste gasten waren enthousiast maar er waren ook enkelen die wat kieskeuriger waren.  Inmiddels waren er door Rika en Ria enkele puzzels uitgereikt die men op kon lossen en inleveren bij Ria.
Na het diner wisten Rika en Ria, ondersteund door René, zich als ware bingomasters te presenteren. Er waren prachtige prijzen te winnen en genoeg zodat nagenoeg iedereen wel een prijs had. Het was redelijk spannend, vooral ook omdat er wel eens een valse bingo werd geroepen, die natuurlijk geen prijs had maar eigenlijk een liedje had moeten zingen. Heel speciaal was het bezoek van Annie, vertolkt door mevrouw Annie Burmanje.  De modeshow door de heer Wijkmans bracht grote hilariteit. Op het laatst van de avond werd de uitslag van de puzzelwedstrijd bekend gemaakt. De beste puzzelaar bleek mevrouw Jean Heijkant te zijn en zij mocht dan ook de prijs in ontvangst nemen.

 Vrijdag 09 juni 2017
Vandaag vroeg opstaan en voor de lunch de koffers pakken en op de gang zetten zodat het hotelpersoneel deze naar de bus konden brengen. Na het laatste ontbijt in het hotel werd aan de terugreis begonnen. Voor het hotelpersoneel wordt met de pet rond gegaan en de inhoud wordt overhandigd met een dankwoord door mevrouw An Bertens.  Nadat de koffers en rollators op aanwijzing van de vakantiegasten in de bus waren gezet en in de bus de neuzen waren geteld, reden we om precies 9.00 uur van het parkeerterrein af.  We rijden terug naar Nederland via Lippstadt. Deze stad wordt vanwege zijn vele meren en kanalen ook wel het Venetië van Westfalen genoemd. Een bezoek aan de enorme grote kerk, die inmiddels voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, en een wandeling door de mooie straatjes, is meer dan de moeite waard. De grote markt met omliggende straten gaf een romantisch aanzien, temeer omdat er drie prachtige bruidsparen rond dartelden.
 In deze mooie omgeving werd er in een restaurant de lunch aangeboden, een zeer gevarieerde lunch met allerlei vreemde ingrediënten.
Juist toen we ons naar de bus begaven werden we nog verrast met een fikse bui.
Eenmaal vertrokken uit Lippstadt werd de terugreis voortgezet via Unna , de zusterstad van Waalwijk, en Dortmund, om via Venlo Nederland weer binnen te rijden. Vanwege enig oponthoud op de snelweg in het Ruhrgebied werd een laatste koffiestop afgeblazen. Omdat de tocht op de Nederlandse wegen vlot verliep konden we op tijd aanschuiven voor het afscheidsdiner in Restaurant ’t Maaske in de Moer.  Aan mevrouw Annie Burmanje was het de eer om de chauffeur en de reisleider te danken  voor de goede en Extra Verzorgde Vakantie. Zij bood hen een pet met inhoud aan.  Ook mevrouw Jean Heijkant  bracht nog eens namens allen de dank over aan hen die aan het welslagen van deze vakantie hebben meegewerkt. René dankte de chauffeur en de vrijwilligers Rika, Ria en Piet waar hij zo fijn mee heeft mogen samenwerken.  Voordat aan het fijne afscheidsdiner werd begonnen, werd nog een foto gemaakt van Rika, Ria, Henk, René en Piet. Een foto die zeker een plaatsje zal krijgen in het fotoboekje.  Na het diner werd dan echt aan de laatste etappe begonnen in Waspik, Waalwijk en Drunen.

Dit reisverslag geeft in het kort weer hoe positief we allen deze Extra Verzorgde Vakantie hebben ervaren en hoe goed de sfeer was bij alle deelnemers.  Het separaat  gemaakte fotoboekje maakt het geheel compleet.
 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Piet Boons

0416-313224
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken