Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Varen met de platboot door Wormer- en Jisperveld

Zonnebloem afdeling

Zaterdag 25 juni hebben wij met de jongerengroep Zaanstreek-Waterland gevaren vanuit de Poelboerderij in Wormer op een rolstoeltoegankelijke platboot.

Na eerst genoten te hebben van een kopje koffie/thee hebben we plaatsgenomen op één van de boten van de Poelboerderij. Arjan, ook vrijwilliger bij onze groep, is ook vrijwilliger bij de Poelboerderij en was onze gids. Hij vertelde het één en ander wat we onderweg tegenkwamen. We kwamen al snel Kiekendieven tegen, dit zijn middelgrote roofvogels die laag over moerassen en rietvelden vliegen. Na uitleg over de baggerring die ervoor moet zorgen dat het land wordt aangesterkt, zag Arjan een paar Nijlganzen.
Na nog even doorgevaren te hebben, kwamen we bij het 'Haviksbosje'. Hier heeft de schipper de boot stilgelegd en hebben we heerlijk geluncht. De lunch was klaargemaakt door vrijwilligers en was voortreffelijk. Er was volop keus: sandwiches met ei- en tonijnsalade, wraps met kip en perzik, kaas-fruitspiesjes, foccacia en drinken.
Na een plaspauze hebben we nog een stuk gevaren en toen weer richting de Poelboerderij. Het was een gezellige middag en we hebben het droog gehouden!
 

Danielle Bruijnesteijn

06-52661932
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Bioscoopbezoek
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken