Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloemgasten De Goorn e.o. naar de Westerkoggeflora

Zonnebloem afdeling

Zoals al enkele jaren gebruikelijk is zijn we ook dit jaar weer van de partij op de alom bekende Westerkoggeflora. Mooi in eigen dorp, lekker dichtbij.

Veel van onze gasten zijn in staat op eigen gelegenheid, met of zonder rollator, naar het Koggecafé te komen. Zelfs de ruim 90-jarigen onder hen. Een enkeling wordt door ons opgehaald met de auto. We beginnen de ochtend zoals gebruikelijk met een kop koffie en een lekkere punt appelgebak.

Vandaag werden we verrast met het optreden van Riet en Theo Spigt, die ons vermaakten met een mooi stukje muziek op z’n West-Fries. Ze hadden zo waar  een huiskamertafereeltje nagemaakt . Een oude kolenkachel met toebehoren en het ouderwetse wasgoed hing aan de lijn. Zelf waren ze in de West-Friese klederdracht. Verschillende liedjes uit de oude doos werden door de mensen meegezongen.  De gasten genoten zichtbaar.

Na de zang en de koffie gingen we naar de bloemen . Het thema van dit jaar is “camping la Flora”. Tussen  de prachtige bloemen, zowel de vele soorten en kleuren tulpen als lelies, stonden prachtige oude caravans met soms ook nog een oude auto ervoor. Enkele waren wel 40 à 50 jaar oud . Maar het zag er nog tip-top uit allemaal en de eigenaren gaan er zelfs nog mee op vakantie heb ik me laten vertellen . Ze blijven daarbij wel
in Nederland. Niet alleen de caravans zijn gedateerd, ook alles wat erbij hoort is uit de jaren ‘60-‘70. Prachtig om te zien en te horen wat deze mensen te vertellen hebben .

Zo tegen 12 uur werd het weer rustiger op de “camping” want de gasten wisten dat er een lekkere kop snert, inclusief roggebrood met spek,  geserveerd zou worden. Tijdens het eten genoten we wederom van gezellige West-Friese muziek. Zelfs na het toetje hadden de gasten nog geen haast om naar huis te gaan , zo gezellig vonden ze het. We deden nog een lekker borreltje toe. Ondertussen was de was van het echtpaar Spigt droog dus kon weer van de lijn en opgeruimd worden . En zo kwam er langzaamaan  een einde aan een paar hele gezellige uurtjes met elkaar . De gasten hebben weer lekker bijgepraat en zoeken zoetjes aan hun rollator weer op om huiswaarts te keren.

Tineke Westenberg

0228-517737
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?