20230830111340jpg

Het jaar 2023 is voorbij en hierbij een terugblik op het afgelopen jaar.

In januari begonnen we met het kienen, dit was een gezellige start van het Zonnebloemjaar. En zo hebben we nog 4 keer een gezellige kien middag gehad dit jaar met mooie prijzen.

In februari konden we stampotten eten in het Dorpshuis met de keuze uit boerenkool, hutspot en zuurkool. En als je niet kan kiezen vraag je gewoon van

alles iets. Voor de paasdagen is een leuke attentie bij al onze gasten gebracht.

In april gingen we met een aantal gasten naar Urk voor een mooie vaartocht over het Ketelmeer. Tijdens het varen vertelde de schipper over het uitzicht en de geschiedenis van Urk. Ook kregen we een demonstratie van de Urkse klederdracht, heel bijzonder. En niet te vergeten de heerlijke kibbeling die geserveerd werd.

Op 5 mei was een bevrijdingslunch met high tea. Naast de heerlijke hapjes hadden we live muziek op de achtergrond van het Bandje Derbij van vier dorpsgenoten.

Op 12 mei zijn we met de bus naar de Keukenhof geweest. Alle gasten werden rondgereden in een rolstoel waardoor het hele park bezocht kon worden. Met behulp van veel vrijwilligers is dit mogelijk gemaakt.

Een aantal gasten is eind mei mee geweest met de regioboot. Ze hebben gevaren op de Westeinderplassen en men is verwend met heerlijk eten en drinken.

In augustus zijn een paar gasten van onze afdeling naar de Regiovakantie in het Bosgoed geweest, waar ze een heerlijke en goed verzorgde vakantie gehad hebben.

Op 30 augustus zijn we met een aantal gasten met de strandrups op het Noordwijkse strand geweest. Dit was voor velen een bijzonder weerzien van de zee en het strand en met een lekkere lunch erbij was het een geslaagd uitje.

In oktober zijn in het Dorpshuis twee keer pannenkoeken gebakken door onze vrijwilligers. Er werd genoten van de pannenkoeken en van de muzikale begeleiding van de plaatselijk accordeonist, dhr. Maliepaard.

Begin december zijn we met een kleine groep gasten naar de kerstshow in het tuincentrum Osdorp geweest, waar leuke kerst inkopen gedaan werden.

Op 14 december was er een kerstviering in de kerk in de Wilhelminastraat in Halfweg.

Daarnaast zijn onze vrijwilligers thuis op bezoek geweest of met een gast op stap gegaan om ergens koffie te drinken of te lunchen.

Op naar een nieuw jaar met veel leuke en gezellige activiteiten.

Marieke Ploeger

mploeger@kpnmail.nl
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken