Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Dagtocht naar Urk

Zonnebloem afdeling

23 mei, 50 gasten en 9 vrijwilligers bustocht naar de Urkerboot "De Zuiderzee"

23 mei zijn wij, de afdeling Zwanenburg-Halfweg, met 50 gasten en 9 vrijwilligers met de bus naar Urk vertrokken waar de boot "De Zuiderzee"op ons lag te wachten voor een schitterende rondvaart langs de kust van Urk een deel van het IJsselmeer en Ketelmeer. Na de koffie met cake uitleg over de Urker kleding, daarna bijna alle gasten naar het bovendek buiten genieten van het mooie weer en het uitzicht. En toen de lunch tot verrassing van alle gasten een bord vol vers gebakken kibbeling met patat en salade. Na de lunch werd er nog wat meer kleding getoond waarbij wat anekdotes over de gebruiken en tradities van Urk op sappige wijze werd verteld.
En aan bijna het einde van de vaartocht kwam er via een luik in de vloer een tafel naar boven waar voor allemaal een sorbetje op stond.
Wat was het weer een fijne zonnebloemdag, gezellige gasten, een gastvrije bemanning aan boord die blij waren met de hulp van onze vrijwilligers.
Een zonnige topdag!!!!Waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Greet Schrama

020-4976513
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken