Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Varen met het M.S. DeJordaanboot

20190821120838resizedjpg

Varen in Amsterdam met M.S. de Jordaanboot op woensdag 21 augustus 2019

Woensdag 21 augustus j.l. was het zover dat vrijwilligers van de afdeling Halfweg/Zwanenburg met de gasten van de Zonnebloem heerlijk zijn wezen varen in Amsterdam met De Jordaanboot.

 Eerst werden de gasten met de bus naar Amsterdam gereden, waar de vrijwilligers al klaar stonden om de gasten naar de boot te brengen. De boot zag er prachtig uit en ook makkelijk met in en uitstappen. Zowel van buiten als vanbinnen zag het er mooi uit, en de tafels waren gezellig gedekt. Het personeel was heel behulpzaam en we werden dan ook getrakteerd op een lekker kopje koffie met gebak, en een tweede kopje was ook geen probleem. Daarna kwam er een goede/leuke zanger de boel opvrolijken met gezellige liedjes en vrolijke muziek, er werd luidkeels meegezongen en geklapt. De boot voer overal langs en soms langs grote werkboten en kleinere schepen. Er lag ook een mooie driemaster en daar werden we heel langzaam langsgevaren en het mooiste was, je kon ook op het dek naar boven en vanuit daar kon je alles beter zien. Beneden werden er lekkere drankjes geserveerd, het maakte niet uit wat je wilde alles was aanwezig en er werd gretig gebruik van gemaakt. Daarna was het tijd voor een spelletje met muziek, op tafel stonden allemaal formuliertjes met de namen van de liedjes erop. Er werden liedjes gedraaid en gezongen en de gasten moesten raden hoe het liedje heette, en als dat op je formuliertje stond kon je dat aanstrepen. Maar er moesten er wel vier goed zijn en die ook nog onder elkaar stonden. Nou dat was niet makkelijk, maar 1 dame had alles goed en moest bij de zanger komen om haar prijs op te halen en dat was een mooie kapiteinspet. Daarna werd er een lekker soepje geserveerd, en lekkere broodjes met kaas en als je nog meer trek had kwam er nog een broodje kroket en dat smaakte ook goed. Na de lunch kwam de zanger met mooie Engelstalige liedjes en ook daar genoten de gasten van. Toen was het tijd voor de polonaise nou dat was ook weer heel gezellig voor de gasten om even mee te swingen.

Maar ja aan alles komt een einde, zo ook aan deze vaardag en  hielpen we de gasten weer naar de bus en kijken we terug op een hele gezellige vaardag met het mooie motorschip De Jordaanboot.

Greet Ten Wolde

Greet Schrama

020-4976513
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken