De Zonnebloem is jarig!

Al 75 jaar laten we mensen met een lichamelijke beperking volop genieten

Samen onbeperkt vooruit

Op 17 januari 2024 bestaat onze mooie vereniging 75 jaar! Wat in 1949 begon als een radioprogramma speciaal voor zieken en gehandicapten, is uitgegroeid tot een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. 

In Nederland leven meer dan 1,3 miljoen mensen met een lichamelijke beperking. Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich al 75 jaar in voor een samenleving waaraan ook zij zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Met afdelingen in heel het land zijn de vrijwilligers van de Zonnebloem altijd dichtbij. Met persoonlijke aandacht, uitstapjes, activiteiten en vakanties. 

 

Ook de komende 75 jaar willen we ons hier volop voor blijven inzetten. Of mensen nu samen met vrijwilligers leuke dingen willen ondernemen of vooral door de Zonnebloem gefaciliteerd willen worden bij het vinden van (rolstoel)toegankelijk vervoer, verblijf of vermaak. De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking van 18 jaar of ouder.
De 75 leukste toegankelijke uitjes

Wie jarig is trakteert. Daarom vieren we ons 75 jarig bestaan met de 75 leukste toegankelijke uitjes.

Bekijk alle uitjes
Cover van single Reisje langs de Rijn met v.l.n.r. Kees Stevens, Willeke Alberti en John de Bever
Reisje langs de Rijn

Speciaal voor het 75-jarig jubileum van de Zonnebloem bracht Willeke Alberti haar hit Reisje langs de Rijn opnieuw uit. Dit keer niet met haar vader maar met niemand minder dan de Bevers. Benieuwd naar het nummer?

Bekijk de Videoclip
Zonnebloemwandeling Walk 'n Roll op 1 juni
Wandel mee op 1 juni!

Iedereen met een lichamelijke beperking moet eropuit kunnen gaan. Op zaterdag 1 juni gaan we op pad tijdens het rolstoeltoegankelijke wandelevenement Walk 'n Roll. Doe je mee? Sluit je aan bij een wandeling bij jou in de buurt!

Lees meer
Alex van Wayenburg, Wim Quint en Joke Eikhoudt
Het Zonnebloemmuseum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. In het museum bekijk je alle mijlpalen uit onze rijke historie. Bekijk de tijdlijn met foto's, video's en geluidsfragmenten.

Bekijk het museum
De Zonnebloem in de media

Verschillende organisaties hebben rondom het jubileum van de Zonnebloem een item gemaakt. Benieuwd naar wat er allemaal gemaakt is over de Zonnebloem? Je bekijkt het hier.

Bekijk de items

75 jaar de Zonnebloem in een vogelvlucht  

Mensen met een lichamelijke beperking horen erbij. Daarom werkt de Zonnebloem al 75 jaar aan een toegankelijker Nederland. Met bewustwordingscampagnes en door organisaties te helpen om rolstoelvriendelijk te worden. Of je nu gebruik maakt van een rolstoel of rollator, ons helpt als vrijwilliger, of onze diensten steunt met een donatie. Dankzij jou laat de Zonnebloem zien dat er meer kan dan je denkt.

 

Vrijwilliger worden bij de Zonnebloem Er is altijd vrijwilligerswerk dat bij je past.

Wil jij iemands leven verrijken met leuke activiteiten, simpelweg een kopje koffie of samen op stap? Meld je dan aan als vrijwilliger!