Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Net als Mamaloe bij het kampvuur

Eelke Kelderman struint in haar rolstoel heel Nederland af om hotels en bed & breakfasts te testen op toegankelijkheid. Deze zomer neemt ze ons mee in haar speurtocht. Ze geeft ons de beste zomertips! Haar derde: overnachten in een pipowagen!

Eelke: "Wat was ik blij toen ik, alweer drie jaar geleden, Pipowagen Warm Welkom tegenkwam op mijn zoektocht naar de meest bijzondere rolstoeltoegankelijke slaapadresjes. Na de boerenstal, het strandhuisje en het oude herenhuis in de stad, kon ik nu ook een pipowagen toevoegen aan het lijstje wat ik bij de uitgever van mijn boekje inleverde.

Later ging ik overal hoogstpersoonlijk logeren. En wat was het leuk in de pipowagen in Meerlo, Limburg. Zo liefelijk. Zelfs de kaasplakjes bij het ontbijt waren in de vorm van een hartje. Natuurlijk is het niet al te ruim in een pipowagen en dat merkte je vooral in de badkamer, maar door de praktische indeling werkt het voor mij en een hoop anderen. En zo voelde ik me net Mamaloe.

'Juffertje in het groen'

En nu is er een tweede rolstoeltoegankelijke pipowagen, in Brabant! Afgelopen weekend ging ik op bezoek bij mijn vriendin die de pipowagen samen met haar gezinnetje voor een paar nachtjes gehuurd heeft. En ook al zit zij zelf niet in een rolstoel, dan is het toch superleuk als je vriendin (in een rolstoel) gewoon op bezoek kan komen. Pipowagen ‘Juffertje in het groen’, op de sfeervolle Pipowagencamping in Someren-Heide, lijkt wel een beetje breder dan zijn collega in Limburg. Maar hier heb je alleen een toilet (met beugels) en wastafel aan ‘boord’. Voor de douche ga je naar het sanitairgebouw.

In de pipowagen zijn zes slaapplaatsen, waarvan vier in de twee boven elkaar geplaatste, gezellige bedstedes. De houten deurtjes kunnen dicht en dan valt alleen nog licht door de uitgezaagde hartjes. Hoe romantisch! Door de smalle toegang zijn de bedstedes waarschijnlijk niet erg toegankelijk en daarom is er achterin de wagen een slaapkamer met twee boxspringbedden. Eventueel kan hier ook één elektrisch verstelbaar bed geplaatst worden. In het zitgedeelte van de wagen staat een grote ouderwetse houten tafel en in de (niet aangepaste) keuken kook je een lekker potje. Misschien wel met kruiden uit het mini-kruidentuintje tegenover de pipowagen. Helaas, de afwas moet wel met de hand gedaan worden.

Rolstoeltoegankelijke douches

De camping oogt super gemoedelijk. Er staan drie pipowagens en dan is er nog ruimte voor zeven mooie campingplaatsen. Voor kinderen is het hier een walhalla. Een schommel aan de appelboom, een waterpomp en een hut van wilgentakken. Of wat dacht je van het aangrenzende bos waar je je eigen hut in elkaar knutselt. Ondertussen ligt papa of mama (of allebei) lekker in de hangmat naast de ezels. Er is ook een knus overdekt terras met openhaard en soms worden er broodjes gebakken bij de kampvuurplaats. Zelden zag ik trouwens zo’n ruim, mooi en schoon sanitairgebouw. En waarom zou je de twee douches die er zijn niet gewoon allebei rolstoeltoegankelijk maken? En dan blijkt dat deze superruime douches gewoon ook heel handig zijn als je niet in een rolstoel zit.

Ook in de pipowagen?

Je kunt pipowagen ‘Juffertje in het groen’ nu boeken voor een heel leuk prijsje! In de maand augustus, september en oktober droom je vier nachten (midweek) voor maar 199 euro. Kijk voor meer informatie op mijn website of www.pipowagencamping.nl. Voor meer info over Pipowagen Warm Welkom kijk je natuurlijk in mijn boekje ‘Bed & breakfast zonder drempels’ of op mijn website.

Eelke Kelderman

Eelke Kelderman kruist in haar rolstoel heel Nederland door om de toegankelijkheid van allerlei accommodaties te testen. Ze deelt haar bevindingen op een website, www.eelkedroomt.nl en Facebook-pagina. Daarnaast schreef ze ook een boek met tips: ‘Bed & Breakfast zonder drempels, 20 rolstoelvriendelijke weekends in Nederland' (te koop online, bij de boekwinkel of ANWB).