Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Aan de boemel in Bommel

Wanneer ik nu over de A2 richting het zuiden rij kijk ik met een glimlach naar de stompe-toren-zonder-spits van Zaltbommel. Eerder wist ik namelijk niet, dat Zaltbommel zo’n gezellig vestingstadje is. De warme ontvangst bij Bed & Breakfast Bommel draagt zeker bij aan die glimlach.

Aanbouw wordt B&B

Gastvrouw Joke is gewend te zorgen en dat merk je direct. Zonder moeite klimt ze in mijn bus om mijn weekendtas en douchestoeltje uit te laden. Bed & Breakfast Bommel is nog maar net open. Met oog voor detail richtte Joke de aanbouw, ooit gebouwd voor haar rolstoelafhankelijke zoon, in als gastenverblijf. Nu hij een eigen stek heeft bleef de grote ruimte onbewoond achter. Als geen ander weet Joke hoe lastig het is een goed aangepaste vakantie te boeken. Dus dat was een makkelijke optelsom. Wat een goed idee!

collage B&B Bommel

Sjoppie Lady’z

Na een lekkere ‘Joke’-koek en wat tips rijker wandel ik in enkele minuten over de stadswal het centrum van Zaltbommel in. Er is nog weekmarkt op de Markt en het is gezellig druk op de terrassen. Een aantal winkeltjes zijn zeker de moeite waard. Kijk even binnen bij Sjoppie Lady’z, mode voor de vrouw met smaak en pit! Eigenaresse Nelleke combineert nieuw met tweedehandskleding. Zo heb je hier kans op een mooie galajurk voor weinig. Bij ‘Taart en Toef’ eet je bijzondere taartjes. De Toef in de naam staat denk ik voor de leuke woonaccessoires die je hier ook vindt. Alle soorten thee en koffie koop je iets verderop bij ‘de Koopvaardij’. Veel kids in Zaltbommel denk ik, want er zijn enkele leuke boetieks voor kinderkleding.

Franse sferen bij ’t Bommels Bakhuys

Zaltbommel staat bekend om haar betere restaurants. Dat daar niet altijd een dikke portemonnee aan te pas hoeft te komen bewijst ’t Bommels Bakhuys. Na een aantal jaren van het Franse leven genoten te hebben, keerden Simon en Carlijne met hun kroost terug naar Nederland. Het Franse leven namen ze mee in de opzet van hun restaurant. Vier dagen in de week geopend met een ‘plat du jour’. Een drie gangen diner voor net geen twintig euro. Eten wat de pot schaft dus, ja dat wel. Geen fratsen, maar eten met liefde bereid en een super fijne bediening. Toilet wel op de begane grond maar niet rolstoelproof.

collage B&B Bommel

Wandelen langs de Waal

Na een goede nacht en een fijn ontbijt besluit ik de volgende dag nog een wandeling te maken over de stadswallen. Joke heeft een goed toegankelijke wandeling uitgestippeld. Voorzichtig oppert ze of ze mee zal wandelen… het voelde alsof ik ook prima nee had kunnen zeggen, maar ik vind het gezellig. Kunnen we nog even kletsen. Dus even later verschijnt Joke met haar wandelschoenen en lopen we door het zonnetje over de Singelwal en langs de Waal. Met Joke deel ik de liefde voor de natuur en de (moes)tuin. Dus wij wandelen even door de, achter de zes eeuwen oude stadsmuur gelegen, heemtuin de Mispelhof. Een bijna even uniek plekje is de verderop gelegen plantenkwekerij de Rozenbogerd. Wel wat smalle paadjes voor een rolstoel maar met een beetje opletten lukt het wel.

Je bent niet in Zaltbommel geweest als je de Bi-Ba Bommelse toren (St Maartenskerk) niet van binnen hebt gezien. En die is verrassend mooi en licht van binnen. Dus daar sluit ik deze twee heerlijke dagen mee af. Als ik mijn tasje weer gepakt heb stopt Joke nog een zakje rucola en lathyruszaadjes in mijn hand. Dag Bommel, fijn geweest te zijn.

Meer weten over de toegankelijkheid van B&B Bommel, kijk op www.eelkedroomt.nl.

Arrangement

Ook aan de boemel in Bommel? Twee nachten inclusief welkomstdrankje, ontbijt en diner voor € 180. Boek vóór 15 juli 2017 minimaal twee nachtjes (voor twee personen) bij B&B Bommel o.v.v. Eelke droomt.

Inclusief:

  • bij ontvangst een drankje met lekkers van het huis
  • 2x een heerlijk vers ontbijt
  • 1x een dagmenu bij 't Bommels Bakhuys met welkomstdrankje 

Het arrangement geldt voor twee personen en is te boeken van woensdag tot en met zaterdag, bij voldoende beschikbaarheid o.v.v. Eelke droomt.

Eelke Kelderman

Eelke Kelderman kruist in haar rolstoel heel Nederland door om de toegankelijkheid van allerlei accommodaties te testen. Ze deelt haar bevindingen op een website, www.eelkedroomt.nl en Facebook-pagina. Daarnaast schreef ze ook een boek met tips: ‘Bed & Breakfast zonder drempels, 20 rolstoelvriendelijke weekends in Nederland' (te koop online, bij de boekwinkel of ANWB).