Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

Bauke van Brug zit graag achter het stuur. Toen hij hoorde van de Zonnebloemauto meldde hij zich dan ook meteen aan als chauffeur. Inmiddels ging hij al drie keer op pad. “Het voelt goed om mensen een bijzondere dag te bezorgen.”

Bauke is net terug van een dagje uitwaaien in Hoek van Holland. Samen met een bijzonder echtpaar. “Meneer zit in een rolstoel en woont in een verzorgingshuis. Zijn vrouw woont nog thuis. Ze wilden heel graag sámen een keer naar zee. Dan is het heel bijzonder dat je ze er als chauffeur heen kunt brengen.”

Waarom heb je je aangemeld als chauffeur van de Zonnebloemauto?

“Het is een heel simpele en praktische manier om een ander te helpen. Met iets dat je zelf ook nog eens leuk vindt: autorijden. Ik ben al veertig jaar chauffeur voor allerlei vrijwilligersorganisaties, zelfs voor de dierenambulance.”

En hoe rijdt onze rolstoelauto?
“Heel erg goed. Lekker comfortabel! En het systeem om de rolstoel vast te zetten is heel gemakkelijk. Dat controleer ik altijd heel goed, want je wilt niet dat je passagiers iets overkomt.”

Waar ben je al naartoe gereden?
“Een dag naar Scheveningen, Hoek van Holland en naar SS de Rotterdam, dat grote cruiseschip. Een echtpaar wilde op dat schip herinneringen ophalen: de man had er vroeger zelf op gevaren. Hoe bijzonder is dat!”
  
Blijf je er zelf ook bij tijdens de uitjes?
“Dat laat ik helemaal over aan mijn passagiers. Wel bied ik mezelf altijd aan als rolstoelduwer en ik merk dat dat vaak wordt gewaardeerd. Zoals door het echtpaar waarmee ik naar Hoek van Holland ben geweest. De vrouw vond het heel fijn als ik haar man zou duwen. Maar ik vind het ook totaal geen probleem om mensen zelf hun gang te laten gaan, als ze dat willen. Ik vermaak me wel. Je moet je als chauffeur niet opdringen.” 

Hoe reageren de passagiers?
“Ze zijn altijd erg dankbaar en blij. En ik merk dat ze het fijn vinden dat ze niet afhankelijk zijn van taxivervoer. Ze kunnen naar huis wanneer ze willen en kunnen overal stoppen onderweg. Zo moest een meneer tijdens een uitje onverwacht naar het ziekenhuis, waar hij vervolgens lang moest wachten voor hij aan de beurt was. Op zo’n moment is het heel fijn dat je iemand gerust kunt stellen: ‘Ik ben er voor je, je komt gewoon veilig thuis.’”


Bauke van Brug

Bauke van Brug zet zich voor verschillende organisaties vrijwilliger in als chauffeur. Hij bestuurde onlangs ook de Zonnebloemauto.