Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Als je benen het niet goed doen

You make it look good

Sanne gaat in scootmobiel naar festival
Inmiddels komt de regen met bakken uit de hemel. Maar slechts een paar weken terug was er nog een zinderend zomers weekend. En precies dat weekend stond er een festival gepland waarvoor ik kaartjes had gekocht. Landjuweel genaamd middenin de rook van Amsterdam. ‘De mensen zijn daar zo lief’ en ‘het wordt zo’n geweldige tijd’ gaven mijn vrienden aan. Maar daar was ik nog niet zo zeker van. Eerlijk gezegd was ik nogal zenuwachtig. Dit zou de eerste keer zijn dat ik naar een festival zou gaan in mijn rolstoel/ scootmobiel.  

Stappen, uitgaan en dansen zijn jarenlang mijn leven geweest. Wat een fantastische nachten heb ik beleefd met vooral mijn allerbeste vriendin die ook zo enorm van dansen houdt! (En de grootste flirt is die je maar kunt bedenken). Wij samen werden vaak de entertainment van de avond genoemd. Vooral omdat mensen zo konden meegenieten van het plezier dat wij samen hadden als we dansten.  

Ik durf niet meer zo goed uit. Althans, ik kan prima aan de bar zitten. Ik ben echt een zitter geworden ;). Maar plekken waar je wilt dansen vermijd ik. Het doet pijn. Ik weet niet hoe ik mij daar zittend staande moet houden, bang dat ik tegen mensen aanrijd in de drukte, bang dat ik het niet leuk zal vinden en ergens ook bang wat mensen van mij vinden. Sneu? Damaged goods? Maar inmiddels zit ik afgelopen jaren zo goed in mijn vel dat ik het toch wil uitproberen, een festival. Kom, ik ben niet de enige in een rolstoel. Je kunt dit Sanne! 

Het thema van het festival is water. Mooie tegenhanger van het bloedhete weer. Ik wurm mij in een schelpenbikini van goud, neem de plantenspuit mee om zo nu en dan af te kunnen koelen en stappen met een cocktail in een taxi. Mijn vriend kent mijn struggles en kust me vurig als we aankomen. ‘Jij kunt dit,’ voegt hij er met een knipoog aan toe. Ik kom langzaam tot ontspanning en helemaal als onze vrienden allemaal binnenstromen. Iedereen is vrolijk, uitgelaten. We bekijken theatervoorstellingen, kunstobjecten, proosten, kletsen, eten vega worstjes, lachen en kijken naar bandjes.  

Ik zit op mijn knieën op mijn scootmobiel en dans erop los. Mensen lachen naar me. Spreken mij aan: “Jezus, wat ben jij een stoer wijf!” “Tja” zeg ik, “ook al kan ik niet goed lopen, gewoon helemaal voor gaan toch?” Inmiddels voel ik dat in elke vezel. Ik voel me zo enorm bevrijd. Vooral van mijn eigen angst en gedachtes. Ik denk nergens meer aan en geniet zoals ik met mijn beste vriendin jaren geleden nachten achtereen deed. Stralend rij ik in mijn karretje rond. Met een flesje rosé in mijn mandje voorin.  

Paar weken later zit ik met een vriendin koffie te drinken en vertel over mijn avontuur. Haha lacht ze. “Ik snap het helemaal, om de één of andere reden, jij in een scootmobiel: you make it look good!” 
 

Sanne Baur

Sanne Baur heeft een spieraandoening aan beide benen waardoor ze o.a. chronisch ontstoken enkels heeft. In haar blogs schrijft ze openlijk over haar leven in een rolstoel. Over het proces, het wel/ niet kunnen accepteren hoe het leven loopt. Over het (letterlijk) zittende moederschap. Waar ze in het dagelijks leven tegenaan loopt. En over hoe ze haar geluk en liefde voor het leven weer teruggevonden heeft.