Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Er kan zoveel meer

Nieuwe tv-serie ‘Er kan zoveel meer’

30-04-2015

Een dag mét handicap

Tijdens de acht afleveringen word elke keer een BN’er uitgedaagd om in de huid te kruipen van de Zonnebloemdeelnemer. Tijdens het dagje uit krijgt hij of zij dan ook dezelfde handicap aangemeten. In de eerste aflevering gaat presentatrice Anne-Marie Fokkens een dagje naar Safaripark Beekse Bergen.

Bekende namen

Andere bekendheden die de uitdaging aangaan zijn Roy en Rian Donders, Anita Witzier, Tom Coronel, Leon van der Zanden, René Schuurmans, Xandra Brood en Kristel de Laat. Hun belevingen lopen uiteen van een vakantiedag op het motorpassagierschip de Zonnebloem tot aan een workshop graffiti en van een heuse ballonvaart in een aangepaste ballon tot aan een dagje Efteling. De serie wordt gepresenteerd door Rogier van Oosterhout en is geproduceerd door Fides Videoproducties.


De nodige uitdagingen

In de serie is er veel aandacht voor de activiteiten van de Zonnebloem. “Wij streven ernaar dat iedereen met een lichamelijke beperking, dus jong en oud, zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij”, aldus Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem. “Wat wij terugkrijgen van de bekende Nederlanders die een dagje uit vanuit de rolstoel beleefd hebben, is dat we in Nederland nog de nodige uitdagingen hebben. Op het gebied van toegankelijkheid, maar ook gewoon in aandacht voor elkaar. Zonder uitzondering waren zij lovend over de gepassioneerde inzet van onze vrijwilligers.”

Nieuwsgierig? ‘Er kan zoveel meer’ is van 10 mei t/m 5 juli elke zondag te zien op Omroep Brabant, met uitzondering van 14 juni.