Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Sound Wheelies groepsfoto

Snoeihard lawaai maken op Koningsdag

26-04-2016

Massimo komt uit Nijmegen, Wilfried uit de Achterhoek. Maar op Koningsdag zijn ze samen in Amsterdam. Ze doen mee aan straatact ‘Sound Wheelies’ op het Bredeweg Festival. “Ik ben benieuwd naar alle hoofden die omdraaien.”

Ze hebben er enorm zin in. Samen met nog zes andere artiesten lopen Massimo en Wilfried (het rechterduo op de foto) mee in een straatact, waarbij ze zingen en muziek maken op enorme stalen rolstoelen. De helft van de groep zit ook daadwerkelijk in een van de rolstoelen. Zo ook Wilfried, die wordt geduwd door Massimo. “De hoogte is even wennen, maar geeft juist een mooi uitzicht over de mensen!”

Met en zonder beperking

De straatact is een initiatief van stichting 5D. De groep is een mix tussen mensen met en zonder beperking. “De regisseurs keken echt naar wat iedereen wél kan, en dat vind ik erg mooi”, vertelt Massimo. In het dagelijks leven werkt hij in de zorg, maar in zijn vrije tijd is hij straattheaterartiest. “Ik heb eigen acts gehad en ben altijd nieuwsgierig naar andere mogelijkheden.”

Mensen vermaken

Ook Wilfried, die geboren werd met een open ruggetje, is een fan van theater. “Ik begon thuis bij het dorpstoneel, waar ik ontdekte dat mensen vermaken echt mijn ding is. Bij 5D heb ik meegewerkt aan meerdere projecten. Het is een fijne organisatie, die je neemt zoals je bent.”

Spaken

De twee deden audities voor ‘Sound Wheelies’ en werden aangenomen. Afgelopen maanden reisden ze in de weekenden naar Amsterdam voor repetities. Zondagavond kon de groep een laatste keer oefenen. “Zittend in mijn grote rolstoel sla ik ook op de spaken van mijn eigen wielen, wat een hard geluid produceert. En we zingen ook nog. Bekende nummers uit musicals”, vertelt Wilfried. Massimo duwt Wilfrieds rolstoel straks door de menigte. “De stoelen zijn geweldig mooi! Maar wel groot. Dus dat duwen hebben we op straat eerst geoefend. Toen keken mensen al naar ons om.”

Veel bekijks

De twee verwachten dan ook veel bekijks op Koningsdag. “Het is druk en wij vallen heel erg op. Je hoort ons van ver aankomen en vertellen ook een verhaal”, vertelt Massimo. Wilfriend: “We maken lekker veel en snoeihard lawaai. Het is een machtig gevoel om met z’n allen tegelijk een ritme aan te houden. En dat in een mensenmassa! Hopelijk is iedereen verrast.”

Nieuwsgierig naar Sound Wheelies? Ga ze bekijken op het Bredeweg Festival op Koningsdag in Amsterdam. Meer informatie lees je op de website van 5D