Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Sound Wheelies eerste bericht over concept

Ben je deze Koningsdag in Amsterdam? Kijk dan uit naar de straatact Sound Wheelies, die je haast niet kan missen. Een lopend theater met reuzerolstoelen waarop met slagwerk staalharde muziek wordt gemaakt. De straatartiesten zijn mensen met én zonder beperking.

Musicalmelodieën

Roll Musicall, is de naam van de act die het straattheater ‘Sound Wheelies’ op Koningsdag gaat opvoeren. “Musicall met dubbel l, want íedereen is welkom bij ons”, vertelt Henk Schoenmaker, die het stuk mede-regisseerde. “En musical, omdat we verschillende bekende musicalmelodieën gaan spelen.”

Stalen klanken

De muziek wordt gemaakt met allerlei instrumenten, waaronder enorme grote stalen rolstoelen in verschillende maten. De artiesten mét beperking nemen plaats in de rolstoelen en de rest duwt de voertuigen vooruit. “De rolstoelen zelf fungeren dus ook als instrument. Iedereen heeft een stok waarmee hij ritmes maakt door op de ijzeren frames van de rolstoelen te slaan. Prachtige stalen klanken.”

"Theater is voor iedereen"

De straatact is een initiatief van theaterproducent 5D, die ervoor strijdt theater toegankelijk te maken voor íedereen in de samenleving. Symbool daarvoor staan de rolstoelen. “De mix tussen mensen met en zonder beperking is erg belangrijk, vinden wij”, vertelt Beer Boneschansker van 5D. “Het is ook juist niet de bedoeling dat we iets organiseren voor alleen mensen met een beperking. Wij zijn er voor iedereen. Theater is voor iedereen.”

Sound Wheelies repetitie

Eerste repetitie

Inmiddels is de eerste repetitie geweest en heeft iedereen kunnen oefenen met de rolstoelen, op straat. “Op Koningsdag gaan we ook door de mensenmassa heen, volop lawaai. Dus dan moeten we alles goed kunnen besturen. Het oefenen ging goed, dus nu gaan we ons richten op de aankleding.”

Wil je dit project volgen? Hou dan onze website in de gaten.