Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Harm Edens

Harm Edens in Er kan zoveel meer

10-06-2016

In de negende aflevering van de serie ‘Er kan zoveel meer’ staat Gerrit Thomassen uit Brummen centraal. Hij is buitenshuis gebonden aan een rolstoel. Met presentator Harm Edens bezoekt hij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Om zich beter te kunnen inleven in de situatie van Gerrit, draagt Harm een ‘beperkingspak’. Dat pak simuleert lichamelijke beperkingen. 

Gerrit Thomassen is alleenstaand en kreeg enkele jaren geleden een hersenbloeding. Hij neemt sinds 2007 deel aan activiteiten van de Zonnebloem. Met een vrolijke mannengroep gaat hij er regelmatig op uit. Gerrit vindt het fijn om met hen op pad te zijn: “Iedereen heeft dan zijn eigen beperking. Het is een goede vriendengroep inmiddels.” 

Harm Edens ervaart hoe het is om met een beperking én in een rolstoel eropuit te gaan. “Ik vind het vervelend niet te kunnen doen wat ik anders wel kan. En hoe ik me daar tegen ga verzetten. Ik vind het heel bijzonder hoe mensen met een blijvende beperking dat doen. Ze dealen ermee en zoeken gewoon de leuke dingen in het leven op”, vertelt Harm.