Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
vakantie loenen

Zomer om te koesteren in aangepast vakantiehuis

25-06-2018
Nog één keer met het hele gezin weg: dat wilden Joop en Tiny van der Horst het liefst. Dochters Marloes, Karin – beiden Zonnebloemvrijwilligers – en Anetta ontdekten het Hugenpoth Huis, de aangepaste Zonnebloem-vakantiewoning in Loenen. De plek waar ze vroeger als gezin op vakantie gingen. “Heel speciaal om hier weer terug te zijn.”

Marloes en haar jongere zus Karin gingen al vaak als vrijwilligers mee met MPS de Zonnebloem. Maar de aangepaste vakantiewoning in Loenen kenden ze nog niet. “Toen mijn ouders zeiden dat ze graag met ons op vakantie wilden, dachten we als kinderen: en nu?”, vertelt Marloes. “Ze zijn beiden 86 jaar, hebben verzorging nodig en een aangepaste woning. Toen we op internet het Hugenpothhuis vonden, waren we meteen enthousiast. De zorg moet je zelf regelen. Gelukkig is mijn zus Karin verpleegkundige en zij wilde dit wel op zich nemen.”  

Genieten op de Veluwe

En zo genoten Joop en Tiny van der Horst met hun drie dochters een weekend van hun geliefde Veluwe. “Het huis ligt mooi”, vertelt Joop. “Je zit midden in de natuur en er valt van alles te doen in de omgeving.” Tiny vult aan: “Het weer is alle dagen prachtig geweest, dan is het goed toeven op het terras bij het huisje. Ook zijn we op stap geweest. Lekker wandelen door de natuur, in de omgeving en bij de schaapskooi. De meeste paden zijn goed te doen met een rolstoel. Onze dochters nemen altijd een picknickkleed en een koeltas mee. Zo kun je op elke mooie plek neerstrijken en genieten van het moment.” 

Aangepaste vakantiewoning

Over de vakantiewoning is iedereen enthousiast. “Het huis is ideaal”, vertelt Joop. “Het is ruim en van alle gemakken voorzien.” Marloes knikt: “Het is ook helemaal compleet. Je hebt er alles wat je maar nodig kunt hebben voor een fijne vakantie. Van een volledig uitgeruste keuken tot een wasmachine.” Karin vult aan: “Ook is het helemaal ingericht voor de zorg.” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een terras vol gezelligheid

Zondag 6 mei is de mooiste dag van het lange weekend weg, om meerdere redenen: Joop viert zijn 86-ste verjaardag én om dat te vieren zijn ook de andere twee dochters, de zoon, de aanhang en bijna alle kleinkinderen naar de vakantiewoning gekomen. “Gezellig het hele terras zo vol”, lacht Tiny. “Geweldig om iedereen bij elkaar te hebben”, glundert Joop. 

Loenense watervallen 

Even later gaat het hele gezelschap naar de Loenense watervallen. Een topplek voor een mooie familiefoto én voor een grote gezellige familiepicknick. De kleedjes worden uitgespreid en er komt veel lekkers tevoorschijn. Aansluitend is het tijd voor een gezellige borrel bij het huisje. En ter afsluiting gaat de hele groep eten bij een pannenkoekenhuis in de buurt.

Vakantie met het gezin 

Joop en Tiny zitten zichtbaar te genieten. “Dit is een wens die uitkomt,” zegt Joop, “ik had niet gedacht hier nog eens te komen. En dan ook nog met de hele familie.” “Het is voor ons heel speciaal om hier weer te zijn”, vult Tiny aan. “Als ik denk aan al die fijne vakanties die we hier doorbrachten met ons gezin. Die herinneringen komen allemaal weer naar boven. Dit is een vakantie om te koesteren!”  

Over het Hugenpothhuis

Het Hugenpothhuis is een knus huis waar het voor mensen met een beperking mogelijk is om samen met vrienden of familie te genieten van de mooie omgeving. De woning is landelijk gelegen aan een zandpad op circa 3 kilometer van het dorpje Loenen. Het Hugenpothhuis is exclusief te huren via de Zonnebloem. Lees meer over het huis en bekijk de beschikbaarheid.