Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ik kijk echt uit naar Wendy's bezoek

Al zeven jaar komt Zonnebloemvrijwilliger Wendy op bezoek bij Mieke. Ze vullen het bezoek per keer in zoals ze zelf willen. De ene keer drinken ze gezellig een kop thee bij Mieke thuis, een andere keer gaan ze samen de stad in. “Ik kijk er echt naar uit als ze komt. We kunnen zo fijn met elkaar praten.”

Wendy komt aanlopen met twee dampende kopjes earlgreythee. “Je verwent me weer eens”, grapt Mieke. Wendy neemt plaats aan de tafel in de woonkamer van Mieke. “O maar dat doe ik graag, dat weet je”, zegt Wendy met een knipoog. Zeven jaar geleden stond Wendy voor het eerst bij Mieke op de stoep. De klik was er direct. “We kunnen heel fijn met elkaar praten”, vertelt Mieke. “Ook vind ik het fijn dat ze van mijn leeftijd is, dat praat toch anders dan met bijvoorbeeld een ouder iemand, omdat je levensfase heel anders is.”

Bezoek met betekenis

Wendy reikt Mieke een speculaasje aan en knikt instemmend. “Ook voor mij hebben deze bezoekjes veel betekenis. Naast dat het erg gezellig is, heb ik in die zeven jaar veel aan Miekes advies gehad bij het opvoeden van mijn kinderen. Die waren toen in de puberteit en dan loop je tegen zoveel dingen aan. Miekes zoon is ouder, dus die had dat allemaal al meegemaakt. Ik was heel blij met haar ervaring en tips als ik ergens mee worstelde thuis.” Mieke vult aan: “Ik ben blij dat ik op die manier ook iets voor jou kan betekenen. Want jij doet en betekent zóveel voor mij!”

Vriendschap door bezoekwerk

Door het delen van lief en leed is de bezoekband eigenlijk een vriendschap geworden, ervaren zowel Wendy als Mieke. “Onze band is heel hecht”, zegt Wendy. Mieke knikt. “Door mijn ziekte, MS, ben ik vaak erg moe en soms zie ik het dan even niet meer zitten. Ook dan is Wendy er voor me. Ze voelt aan hoe het met me gaat, voor ik iets heb gezegd.” Wendy legt haar hand op Miekes arm. “Ik vind het juist knap hoe opgewekt je bent, ondanks je ziekte. En hoe je mij ook een oppepper kan geven, als ik dat nodig heb.”

Mee naar buiten

De thee is op. “Ik ga zo naar de markt. Heb je nog zin om even mee te gaan?” vraagt Wendy. Dat laat Mieke zich geen twee keer zeggen. Wendy zet Miekes rolstoel in de auto en rijdt naar het centrum van Doetinchem, waar ze allebei wonen. Samen bekijken ze de nieuwste sjaaltjes en tassen. Mieke geniet van het spontane uitje. “Ik kom hier graag, maar zelf heb ik niet de energie om dat stuk te rijden met mijn scootmobiel. Ik ben te snel moe, vooral in de koudere helft van het jaar. Dus is het extra genieten om met Wendy de kraampjes af te struinen.” 

Winkelen en naar het terras

Na het marktbezoek pakken de twee een terrasje. “Ik hou van winkelen”, zegt Mieke terwijl ze een hap neemt van haar appeltaart. “En Wendy ook. Het is leuk om dat te delen. Een keertje naar de Action of de kerstmarkt in de Intratuin. Al ben ik ook heel gelukkig als ze gewoon bij mij thuis komt. Een kop thee drinken, lekker kletsen. Of als ze opeens met een zelfgemaakte krans voor de deur staat. Omdat ze weet dat ik daar van houd. Daar word ik zo blij van. Dat is precies wat Wendy doet: ze maakt me blij!” 

Wil je ook bezoek aan huis ontvangen?

Ons bezoek aan huis is voor iedereen met een fysieke beperking. Wil je ook bezoek aan huis ontvangen? Of graag met iemand de deur uit voor een ommetje, een bezoek aan de markt, het winkelcentrum, een park of om je plaatselijke voetbalclub aan te moedigen? Laat het ons weten. Ook bij jou in de buurt is een lokale Zonnebloemafdeling actief. Vind de afdeling bij jou in de buurt!