Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Terras vakantie afdeling

Vakantieplezier voor twee in Limburg

05-11-2018
Toeren door het glooiende landschap, genieten van het uitzicht, mooie vakmanshuizen en ‘watervallekes’. En gezellig een terrasje pakken om te smullen van een vlaai die daar gewoon het allerlekkerst is. Corrie en Rienie uit Oudenbosch zijn net terug van een vakantie in Limburg. Met z’n tweetjes, maar toch niet helemaal…

Corrie Verschuren droomde al jaren van een terugkeer naar haar geliefde Limburg. De plek waar ze in haar jeugd zoveel fijne momenten beleefde bij haar tante. Haar vaste bezoekvrijwilliger Rienie Greeve wilde graag met haar mee. Het plan voor een 1-op-1 vakantie was geboren. “We waren aangenaam verrast toen we hoorden dat dit mogelijk is binnen het nieuwe vakantieconcept van de Zonnebloem”, vertelt Rienie.

Bestemming: Mechelen

Corrie liet haar oog vallen op de Heerenhof, een groepsaccommodatie in Mechelen die ze vond op het Eropuit Platform. “Jammer genoeg kun je hier niet met z’n tweeën naartoe.” Rienie vult aan: “Gelukkig kwam ons districtshoofd met de suggestie om aan te haken bij een andere Zonnebloemgroep.” Dat lukte en in goed overleg haakten Corrie en Rienie in de tweede week van oktober aan bij een vakantie van de regio Vlietstreek. 

Samen op vakantie

Rienie parkeert de auto bij de Heerenhof in Mechelen. Bij binnenkomst worden ze hartelijk verwelkomd met koffie en een grote punt echte Limburgse vlaai. Voor Corrie kan de vakantie niet beter beginnen. “Ik ben zo gek op vlaai.” Als de 21 deelnemers en 17 vrijwilligers van de regio Vlietstreek arriveren zit men even een beetje afwachtend naar elkaar te kijken. Corrie breekt meteen het ijs door elk van hen te verrassen met een zelfgemaakte attentie. 

Pubquiz

Het duurt maar even of Rienie en Corrie horen er helemaal bij. “We worden echt opgenomen in de groep. ‘Jullie doen toch ook mee?’ klinkt het als er iets leuks te doen is, zoals een pubquiz”, vertelt Corrie. Rienie valt haar bij. “Je merkt dat mensen even moeten wennen aan het idee dat je ook met z’n tweeën op Zonnebloemvakantie kunt. Dat is nieuw voor ze. Maar ze vinden het juist erg leuk. We zijn zelfs uitgenodigd om aan te haken bij excursies.”

Kunstroute in Gulpen

Alleen Corrie had al volop zelf plannetjes gemaakt. Dus bedanken ze vriendelijk en gaan gezellig met z’n tweetjes op stap. “Ik heb een heel wensenlijstje van wat ik allemaal graag wil doen en zien”, zegt Corrie. “De kunstroute in Gulpen met allemaal mooie kunstwerken langs de weg, een bezoek aan een glasblazer, een paar kapelletjes bekijken, een winkel met leuke streekproducten en natuurlijk een bezoek aan het huis van mijn tante.” 

Heuvels op en af

Corrie rijdt met haar scootmobiel heuvel op en heuvel af, volop genietend van het landschap dat ze zo mooi vindt. Rienie fietst er dapper naast, zij het soms puffend. “Ik had die heuvels niet ingecalculeerd”, zucht ze. “Gelukkig hebben we een auto mee, voor de plaatsen die wat verder weg liggen. Dan nemen we Cors rollator mee om kleine stukjes te lopen.” Dan staan ze voor het huis van Corries tante. “Ik had nooit gedacht hier nog eens te komen”, zegt Corrie met tranen in haar ogen. “Zo fijn om het te zien. Het is nog precies als vroeger.”

Konijn in peper

Na afloop pakken ze een terrasje. Want ze genieten ook graag van het goede leven en het lekkers dat Limburg te bieden heeft. “Zalige asperges, konijn in peper: ik ben een Bourgondiër en kom hier goed aan mijn trekken”, zegt Corrie enthousiast. 

Heerenhof

Over de Heerenhof is het duo dik tevreden. Corrie: “Het personeel is heel gastvrij en behulpzaam. Het eten is geweldig, de kamers zijn prachtig en alle mogelijke voorzieningen zijn er.” Rienie vult aan: “Er is zelfs een busje dat je kunt huren om uitstapjes te maken.”  Corrie glundert. “De manager zei al dat we altijd mogen bellen om te kijken of we weer kunnen aanhaken bij een groep. Ik zou het zo doen. Er zijn nog genoeg dingen om te bekijken. Dus ik droom stiekem alweer een beetje over volgend jaar.” 

Maatwerk

Rienie ziet zeker mogelijkheden. “Het is een geslaagde eerste vakantie nieuwe stijl. Het leuke is dat je het effect van deze andere manier van denken, waarbij het draait om maatwerk aan de hand van de wensen van de mensen, ook terugziet in onze afdeling. Men komt nu niet met een overzicht van activiteiten, maar gaat rond met vragenlijsten. Er wordt actief gevraagd wat mensen graag willen doen en met hoeveel mensen. Dat is heel leuk om te zien. Wie weet willen er volgend jaar wel meer mensen mee. Het kan allemaal!”