Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Afdelingen vakanties

Vakantieseizoen van start

04-03-2019

Met het vertrek van ons schip is deze week de eerste Zonnebloemvakantie van start gegaan. Aan boord zo’n 70 vakantiegasten met een lichamelijke beperking. Zij gaan dankzij de inzet van 65 vrijwilligers een week lang zorgeloos genieten van de prachtige vergezichten vanaf het schip en passagieren in een aantal mooie Duitse steden. Naast de vaarvakanties staan er dit jaar maar liefst 136 vakanties in ons eigen land op het programma. Op maat georganiseerd door de verschillende Zonnebloemafdelingen in het land.

De behoefte aan de zorgvakanties met de Zonnebloem blijft maar groeien. Vorig jaar stonden er 87 vakanties op het programma bij de Zonnebloemafdelingen en dit jaar staat de teller dus al op 136. Er is ook steeds meer maatwerk. Wij proberen als Zonnebloem zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillende wensen van de vakantiegasten. 

Vakantie op maat

Rienie en Corrie gingen vorig jaar met z’n tweeën een paar dagen naar Mechelen. Ze sloten aan bij een andere Zonnebloemafdeling, maar trokken wel hun eigen plan. Rienie blikt terug: “Het is een geslaagde eerste Zonnebloemvakantie nieuwe stijl. Het is zo fijn dat je grotendeels zelf kunt bepalen hoe je vakantie eruit ziet. We zien dit nu ook terug bij de activiteiten van onze Zonnebloemafdeling. Er zijn vragenlijsten die we moeten invullen. Er wordt actief gekeken wat mensen graag willen doen en met hoeveel mensen. Dat is heel leuk om te ervaren. Wie weet willen er volgend jaar wel meer mensen mee op vakantie. Het kan allemaal!”

De grens over

Waar de afdelingen eind 2017 slechts keuze hadden uit een handjevol accommodaties, is het aanbod nu uitgegroeid tot meer dan 60 vakantieverblijven. Deze groei zet voorlopig nog even door. Het doel is om zo’n 100 accommodaties in het aanbod te hebben, allemaal van hoge kwaliteit en goed aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Het aanbod bestaat nu alleen nog uit accommodaties in Nederland, maar stiekem kijken we ondertussen ook over de landgrenzen. De ambitie is om komend jaar ook een aantal aangepaste accommodaties in België en Duitsland toe te voegen.