Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Afdelingen vakanties

Vakantieseizoen van start

04-03-2019

Met het vertrek van ons schip is deze week de eerste Zonnebloemvakantie van start gegaan. Aan boord zo’n 70 vakantiegasten met een lichamelijke beperking. Zij gaan dankzij de inzet van 65 vrijwilligers een week lang zorgeloos genieten van de prachtige vergezichten vanaf het schip en passagieren in een aantal mooie Duitse steden. Naast de vaarvakanties staan er dit jaar maar liefst 136 vakanties in ons eigen land op het programma. Op maat georganiseerd door de verschillende Zonnebloemafdelingen in het land.

De behoefte aan de zorgvakanties met de Zonnebloem blijft maar groeien. Vorig jaar stonden er 87 vakanties op het programma bij de Zonnebloemafdelingen en dit jaar staat de teller dus al op 136. Er is ook steeds meer maatwerk. Wij proberen als Zonnebloem zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillende wensen van de vakantiegasten. 

Vakantie op maat

Rienie en Corrie gingen vorig jaar met z’n tweeën een paar dagen naar Mechelen. Ze sloten aan bij een andere Zonnebloemafdeling, maar trokken wel hun eigen plan. Rienie blikt terug: “Het is een geslaagde eerste Zonnebloemvakantie nieuwe stijl. Het is zo fijn dat je grotendeels zelf kunt bepalen hoe je vakantie eruit ziet. We zien dit nu ook terug bij de activiteiten van onze Zonnebloemafdeling. Er zijn vragenlijsten die we moeten invullen. Er wordt actief gekeken wat mensen graag willen doen en met hoeveel mensen. Dat is heel leuk om te ervaren. Wie weet willen er volgend jaar wel meer mensen mee op vakantie. Het kan allemaal!”

De grens over

Waar de afdelingen eind 2017 slechts keuze hadden uit een handjevol accommodaties, is het aanbod nu uitgegroeid tot meer dan 60 vakantieverblijven. Deze groei zet voorlopig nog even door. Het doel is om zo’n 100 accommodaties in het aanbod te hebben, allemaal van hoge kwaliteit en goed aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Het aanbod bestaat nu alleen nog uit accommodaties in Nederland, maar stiekem kijken we ondertussen ook over de landgrenzen. De ambitie is om komend jaar ook een aantal aangepaste accommodaties in België en Duitsland toe te voegen.