Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemafdeling De Lier sucesvol met verkoop zonnebloemplanten tijdens Kom in de Kas!

Zonnebloemen stelen de show tijdens Kom in de Kas!

08-04-2019

Open huis in tuinbouwkassen door heel Nederland? Een gouden kans om donaties op te halen via de verkoop van onze eigen zonnebloemplanten. Afdeling De Lier wist er wel raad mee. 

200.000 Nederlanders bezochten afgelopen weekeinde een glastuinbouwbedrijf in hun omgeving, tijdens het jaarlijkse evenement ‘Kom in de Kas!’. Heel veel potentiële kopers voor de Zonnebloemplanten in pot waarmee de Zonnebloem dit voorjaar extra fondsen werft. En die kans wilde leverancier Sunsation Sunflower niet laten liggen. Ze pakten de telefoon en belden verschillende Zonnebloemafdelingen om samen met vrijwilligers een mooie actie op poten te zetten.

Perfecte plek

Een van die afdelingen was De Lier. “Vorige week kregen we de vraag of we een kraampje in Honselersdijk wilden bemensen”, zegt Anita van de Nouweland van afdeling De Lier. Die verzamelde gelijk tien enthousiaste vrijwilligers, die om en om hun plek achter de verkooptafel innamen.

“We wisten vooraf eigenlijk niet wat we moesten verwachten”, zegt Anita. “Afgesproken was dat we 120 plantjes zouden afnemen, en de kwekers sponsorden ons met nog eens 40 extra plantjes. Maar of we ze zouden kwijtraken?” Die zorg bleek ongegrond, ontdekte Anita al snel nadat het World Horti Center in Honselersdijk zaterdag de poorten opende. “We stonden perfect, pal naast de ingang. We hadden de stand mooi aangekleed en merkten al snel dat mensen heel positief reageerden.”

Uitverkocht!

En het bleef niet bij waarderende woorden: om 15.00 uur ging het laatste van de 160 plantjes over de toonbank. “Uitverkocht, en dat een uur voor sluitingstijd. Geweldig!”, blikt Anita terug. “We hebben de Zonnebloem mooi op de kaart gezet en een prachtig bedrag opgehaald waarmee we leuke dingen voor onze deelnemers kunnen organiseren!”