Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Elkaar beter leren kennen tijdens een groepsvakantie op MPS de Zonnebloem

29-05-2019

Met een kleinschalig gezelschap mee op vaarvakantie, dat is wat een clubje deelnemers en vrijwilligers uit de regio Zutphen graag wilden. Ze kozen ervoor om met z’n achten een week lang mee op reis te gaan met MPS de Zonnebloem. Samen genoten ze van de activiteiten én elkaars gezelschap.

Kabelbaanrit over de Rijn

Wil en Rina waren twee van de vier Zutphense deelnemers. “Het was een reis om nooit te vergeten”, zegt Wil. Rina: “Het was lekker relaxed. Je moet tijdens zo’n vakantie niets en komt heerlijk tot rust.” Beiden genoten volop. Wil en Rina sommen de hoogtepunten op: het bezoek aan Keulen met z’n prachtige kathedraal, het heerlijke eten aan boord én de kabelbaanrit over de Rijn bij Koblenz. 

Volop in contact met elkaar

Rina merkte hoe fijn het kan zijn om met bekenden op pad te gaan: “Een van de deelnemers van onze afdeling kende de andere mensen niet zo goed. Zij vond het fijn om veel contact met mij te hebben, omdat ze mij wel kende. Dan vroeg ze bij het eten: ‘Rina, kom je naast mij zitten?’ Of ze vroeg of ik een spelletje meedeed.” Maar uiteraard was er ook volop contact met andere vakantiegangers. 

Een aanrader

Tijdens een groepsvakantie op het Zonnebloemschip assisteren de vrijwilligers uit Zutphen niet alleen hun ‘eigen’ deelnemers, maar ook andere vakantiegangers. Vrijwilliger Wietske: “Hoewel we ons ook veel inzetten voor andere deelnemers, waren we zo nu en dan ook even met de deelnemers en vrijwilligers van de afdeling Zutphen-Zuid onder elkaar. Zoals in Koblenz, en ’s avonds na het eten. Je praat met bekenden toch over andere zaken dan met onbekenden. Bovendien ken je hun beperkingen en weet je hoe ze geholpen willen worden.” Zij raadt elke Zonnebloemafdeling zo’n kleinschalige vakantie met MPS de Zonnebloem aan.

Contact ná de vakantie

Wil merkte dat de deelnemers elkaar beter leerden kennen. Zo gaat ze binnenkort op bezoek bij haar hutgenoot. “Ze woont hier in de buurt dus ik kan haar makkelijk bezoeken. Heel leuk dat we zo’n goed contact hebben na de reis.”