Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wat een onvergetelijk weekend

Samen even lekker ertussenuit. Voor Vincent en Erna is dat een uitdaging. Op ons volledig aangepaste vakantieschip kunnen ze wel onbezorgd genieten. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam verbleven zij een nachtje aan boord van MPS de Zonnebloem en genoten van een waar maritiem spektakel. 

Erna is vrijwillige verpleegkundige bij de Zonnebloem en gaat al jaren mee met onze vakanties. Vincent ook, maar dan als deelnemer. Tijdens één van die reizen ontmoetten ze elkaar. ‘Dit is Vincent’, zei een medevrijwilliger. ‘Ga jij met hem op stap?’ “Even later grapte ze: ‘Hij zit er nog hoor Erna. Je hebt nu al drie keer achteromgekeken.’ De chemie was er meteen.” 

Wereldhavendagen

Vincent spreekt moeilijk, maar zijn ogen glimmen als Erna over hun ontmoeting vertelt. Op de vraag wat hij dacht antwoordt hij kort, maar glunderend: “Dat is mijn vrouw”. En dat werd ze inderdaad. Inmiddels zijn de twee alweer vijf jaar getrouwd. Op het Zonnebloemschip beleefden ze een aantal fijne reizen. En dit weekend genieten ze van een unieke overnachting tijdens de Wereldhavendagen. Erna kijkt om zich heen. “Het is zo indrukwekkend: het schip tussen al die imposante gebouwen en schepen.” Vincent vult aan: “Je komt ogen tekort.”

Marineschepen

Er ligt dan ook een hele vloot. Van grote baggerschepen tot duikvaartuigen en van gigantische marineschepen tot kleine vissersboten. Het is ook niet zo gek dat mensen uit het hele land ervoor naar Rotterdam afreizen. Op zaterdag en zondag is MPS de Zonnebloem opengesteld voor publiek, een mogelijkheid waar gretig gebruik van wordt gemaakt. De dagen ervoor waren er speciale rondleidingen voor vrijwilligers, deelnemers en donateurs. Ook deze dagen werden drukbezocht.

Elektrische rolstoel

Erna en Vincent waren twee van de gelukkigen, die op zaterdag mochten overnachten aan boord. Vincent straalt. “Voor mij met mijn elektrische rolstoel is op vakantie of een weekendje weg gaan niet vanzelfsprekend.” Erna valt hem bij. “Je moet goed uitzoeken of een locatie toegankelijk is en of de noodzakelijke voorzieningen er zijn, zoals een tillift. Dat kost veel tijd en moeite. En dan moet je ook nog uitpluizen of er in de omgeving toegankelijke dingen te doen zijn.” Vincent knikt. “Daarom is dit voor mij echt een geweldige manier om er tussenuit te zijn. Dit schip is ruim opgezet, heeft alle voorzieningen en ik hoef niet van boord om te genieten. En wil ik dat wel dan zit ik ook goed: want tijdens de vakanties zijn er allerlei toegankelijke uitstapjes.” Erna knikt. “Het is een uitkomst voor mensen die volledig rolstoelafhankelijk zijn en veel zorg nodig hebben.” 

Leuke verrassing

Er wachtte Vincent en Erna ook een leuke verrassing. Een echtpaar dat ze op een eerdere reis hadden ontmoet, waarmee ze een bijzondere klik hadden, blijkt ook aan boord te zijn. “We hadden destijds zo’n leuke klik met Wim en Tilly. Na die vakantie heb ik sociale media afgespeurd om ze te vinden, maar zonder succes. Dat vonden we erg jammer. En opeens treffen we elkaar in de salon. Wat een geweldig leuk toeval.” Vincent grijnst: “Deze keer hebben we wél gegevens uitgewisseld.”  

Botenparade

Die avond genieten Erna en Vincent van de botenparade. Tegen de architectonische skyline van Rotterdam is het een komen en gaan van schepen. “Om daartussen te varen is echt een belevenis. Al die verlichte schepen die langs varen in het donker zorgen voor een prachtig tafereel”, vertelt Erna. Ter afsluiting is er een grote vuurwerkshow. Er zijn pontons aan twee kanten, dus het is een heel spektakel. En tot slot beginnen alle schepen tegelijk te toeteren. “Nou dit moet je een keer horen hoor. Je voelt het gewoon in je buik. Wat een spectaculaire afsluiting”, lacht Erna. Vincent kijkt Erna aan: “En dit weekend was al zo onvergetelijk!”  

Onze vakanties

Heb je interesse in een Zonnebloemvakantie of ben je benieuwd wat voor reizen er allemaal zijn, bekijk dan hier ons vakantieaanbod