Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een kerstkaart van de Zonnebloem is dubbelgoed

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Voor je het weet is het kerstmis. In deze donkere dagen is het extra fijn om een kaartje te ontvangen van iemand die aan je denkt. En om er eentje te sturen voelt evenzo fijn. Vooral als je daarmee het Zonnebloemwerk steunt. Daarom kopen veel mensen al jarenlang trouw onze kerstkaarten.

Als je thuiskomt en een blik in de brievenbus werpt, blijft het de leukste post: een handgeschreven envelop. Wat zou erin zitten? Met kerstmis voor de deur maken we elkaar graag blij met een kaartje. Het is een kleine moeite is en toch zo’n sympathiek gebaar. Corry stuurt elk jaar trouw kerstkaarten van de Zonnebloem. “Ik vind versturen net zo leuk als ontvangen. Dat iemand de moeite neemt om iets aan je te schrijven heeft iets moois. En zelf iets schrijven, daar geniet ik ook van. Het is een traditie die ik koester.”

Persoonlijke kerstkaart

Corry is al dertig jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem. “Als vrijwilliger zie ik met eigen ogen wat het Zonnebloemwerk voor mensen betekent. Dat betekenisvolle werk wil ik op deze manier graag steunen.” An shopt ook elk jaar onze kerstkaarten. “Ik ben 35 jaar vrijwilliger geweest bij de Zonnebloem en weet wat een mooi werk het is. Dat wil ik graag steunen. Ik stuur zo’n 40 of 50 kaarten en schrijf overal iets persoonlijks op. Dat persoonlijke, dat maakt een kerstkaart zo leuk. Van een kaartje wordt een mens vrolijk.”

Dubbelgoed

Ook Pia verblijdt elk jaar vrienden en familie met een handgeschreven kerstkaart van de Zonnebloem. “Ik ben al heel lang vrijwilliger van de Zonnebloem. Dat goede werk wil ik graag promoten en steunen. Daarbij vind ik de kaarten erg mooi. Ik vind altijd wel iets van mijn smaak.” Ook Henny en zijn vrouw bestellen elk jaar in de online kerstkaartenshop van de Zonnebloem. “Mijn vrouw en ik zijn oud-vrijwilligers en dragen de Zonnebloem een warm hart toe. Als we kerstkaarten kiezen, dan kiezen we graag voor deze kaarten. Omdat die ‘dubbelgoed’ zijn.”

“Een kaartje hoort er gewoon bij”

Corry likt de laatste envelop dicht. Het is een kaartje voor de gast die ze al jaren bezoekt. “Deze ga ik persoonlijk bezorgen”, lacht ze. “Een kaartje hoort er gewoon bij in deze tijd van het jaar.”