Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemafdelingen in kersttijd

'We wilden niemand overslaan, dus hebben we 625 pakketten rondgebracht'

Normaal gesproken bruist het in deze donkere en koude periode van de fijne kerstevenementen voor onze Zonnebloemdeelnemers. Helaas kan er veel niet doorgaan, maar dat betekent niet dat we het stilletjes voorbij laten gaan. Veel lokale afdelingen verrasten hun deelnemers met bijzondere en hartverwarmende geschenken. Drie voorbeelden uit het land.

'De adventskalender maakt diepe indruk'

Gé van Halderen, voorzitter afdeling Zaandam Zuid/Oostzaan: “Een van onze vrijwilligers struinde Pinterest af op zoek naar inspiratie voor een origineel cadeau voor onze deelnemers. Die vonden we in de vorm van een kerstboomadventskalender, gemaakt van closetrollen. Iedereen was laaiend enthousiast en begon verwoed closetrollen te sparen.

Begin november zijn we met vrijwilligers hard aan de slag gegaan om zo'n 1.500 closetrollen om te toveren tot 60 kerstbomen, bestaande uit 24 rolletjes. In elk rolletje ging een presentje of een spreuk die we vonden op Pinterest. We klopten bij ondernemingen in de buurt aan met de vraag of zij kleine cadeautjes wilden verzorgen. Zij sponsorden onder andere een zeepje, snoepgoed en een parfummonster.

Eind november brachten we de geknutselde bomen persoonlijk bij de deelnemers langs. In een periode waarin alle fijne activiteiten lijken weg te vallen, kwam deze adventsboom als een ontzettend aangename verrassing. Ze waren helemaal ontdaan. Zelf kan ik geen closetrolletje meer zien, maar de waardering maakt onze inzet helemaal dubbel en dwars waard! Het was elke dag weer een verrassing voor de deelnemers wat ze in hun boompje zouden aantreffen. En het draait uiteindelijk niet om wat erin zit. Dat we aan ze denken, is wat telt.”

De tekst gaat verder onder de foto

Attenties Zonnebloem kerst

‘Het opkweken wordt met plezier gevolgd’

Ria de Wit, bestuurslid activiteiten afdeling Reimerswaal: “Een beetje Zonnebloem in huis, dat vonden we belangrijk voor onze deelnemers. Want helaas konden de kerstbingo en het bijbehorende diner - de hoogtepunten van het jaar - wederom niet doorgaan. We vinden het ontzettend belangrijk om de deelnemers te laten weten dat we aan ze denken, dus zochten we een presentje. Maar niks clichés, we wilden wegblijven van de gebruikelijke dingen. Toen opperde een vrijwilliger om een rode amaryllisbol te geven die ze zelf mogen opkweken.

Maar liefst 119 prachtig verpakte amaryllisbollen voorzien van een brief namens de afdeling werden de afgelopen dagen uitgedeeld. Dankzij de prachtige verpakking was het echt een cadeau om te overhandigen. Ik heb bij mij thuis op de vensterbank ook een amaryllisbol staan. Vroeger vond ik het behoorlijk oubollig, maar ik spiek elke ochtend hoe het met de bol gaat. Hij begint nu eindelijk te scheuten. Als het goed is, groeit ‘ie goed door tot maart. Dat is toch prachtig. Ik weet zeker dat onze deelnemers dit proces ook met plezier volgen!”

De tekst gaat verder onder de foto

Kerstattenties van Zonnebloemafdelingen

‘De reacties zijn hartverwarmend’

René van der Velden, Regiobestuurslid Zuid-West Brabant: “Het in Breda gevestigde farmaceutische bedrijf Amgen benaderde ons in 2018 omdat ze graag iets voor de Zonnebloem en haar deelnemers wilde doen. Zo is de traditie ontstaan dat elk jaar 150 geselecteerde gasten in hun bedrijfsrestaurant van een luxe diner mogen genieten. Dat zou dit jaar ook weer plaatsvinden, ware het niet dat het coronavirus roet in het eten gooide.

Omdat Amgen zo betrokken is bij de Zonnebloem, besloten ze dit jaar om onze deelnemers met kersttassen te verrassen. Waar we normaal voor 150 gasten een onvergetelijke avond verzorgen, besloten we nu niemand in de stad Breda over te slaan. Oftewel: we wilden pakketten samenstellen voor 625 gasten!

We zochten contact met een plaatselijke bakker die 625 kerststollen en pakketjes met kerstkransjes maakte. Via een bevriende boekhandelaar regelden we 625 fotoboeken over Breda. En mijn vrouw en ik maakten het pakket af met kerstservetten en kerstmutsen. Op maandagavond verzamelde een aantal medewerkers van Amgen zich in het appartementencomplex waar wij wonen om samen 625 rode tassen te vullen. De hele gang stond vol! D

e dag erop hebben we met de Zonnebloemauto de tassen verdeeld over de acht afdelingen (Ginneken, Zandberg, Breda-Oost, Belcrum, Hoge Vucht, Haagse Beemden, Breda-West en IJpelaar). Van daaruit hebben lokale vrijwilligers van de Zonnebloem en Amgen de tassen opgehaald en bezorgd bij de deelnemers. Het was een flinke klus, maar het was fantastisch om dit te doen en de reacties van de gasten waren werkelijk hartverwarmend!”

Sluit je aan bij de Zonnebloem

Heb jij een lichamelijke beperking en ben je nog niet aangesloten bij de Zonnebloem? Meld je dan via onze website aan als deelnemer of help mee als vrijwilliger