Musical 'De Tocht'

img-20240418-wa0012jpg

Eindelijk was het dan zover…17 April De bus was via Breezand keurig op de afgesproken tijd bij de Vreedenhoff, nadat iedereen een plaats had gevonden konden we de reis naar Leeuwarden beginnen.

Het was redelijk rustig  op de Afsluitdijk dus de chauffeur kon lekker doorrijden, onderweg kregen we   “koek en zopie” !

Zoals dat hoort bij een schaatstocht.

We waren keurig op tijd bij het theater en nieuwsgierig  wat we deze middag te zien en vooral te horen zouden krijgen.   

We werden niet teleurgesteld, wat een spektakelstuk!  Het zat bijzonder goed in elkaar, zowel de muziek en zang, maar ook het

verhaal!

Samen maakt alles sterker

In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

GEWELDIG !!! Wat hebben we genoten! 

Terug in de bus raakten we er niet over uitgepraat! We kregen ook nog broodjes en drinken en de snoeptrommel kwam ook diverse keren langs. Kortom…een geslaagd uitje, bedankt vrijwilligsters van de Zonnebloem, jullie zien kans om de “ zon” te laten schijnen!

Jolanda Wijnker

0223-522672
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken