Online musea bezoeken

Bezoek musea door heel Nederland vanuit huis

Dat steeds meer musea rolstoeltoegankelijk zijn laat onze vlogger Manon al in haar Onbeperkt Eropuit vlogs zien. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om naar een museum te gaan. Gelukkig zijn er steeds meer musea die ook online hun deuren openen. Hoe? Via een virtuele rondleiding langs de topstukken! Sommige rondleidingen worden begeleid met audio dus zet je geluid aan en genieten maar!

Neem online een kijkje in musea:

  • Het Rijksmuseum in Amsterdam  Ook het Rijksmuseum biedt ook verschillende tours online aan. Hier vergaap je je onder andere aan de grote werken van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Naast deze online tour heeft het Rijksmuseum zelf ook een complete thuis-pagina. Hierop delen ze talloze mooie dingen, zoals de collectie, workshops, podcasts en verhalen. Ook bijzonder: in januari 2022 heeft het Rijksmuseum een 'ultra hoge resolutie foto' van de Nachtwacht gepubliceerd. Op deze foto kun je inzoomen tot aan de kleinste details. Zou Rembrandt zijn werk zelf ooit zo scherp hebben kunnen zien?

  • Het Anne Frank Huis: Vanwege de steile trappen is het Anne Frank Huis voor mensen met een lichamelijke beperking niet erg toegankelijk. Gelukkig is het ook mogelijk om het Achterhuis, waar Anne Frank twee jaar ondergedoken heeft gezeten, online te bezoeken.

  • De Lakenhal: Ook Museum de Lakenhal in Leiden geeft online een inkijkje. De museumexperts vertellen wat er allemaal te zien is tijdens een 360 gradentour. 

  • Het Scheepvaartmuseum: Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam biedt op veel verschillende manieren de mogelijkheid om vanuit huis het museum te beleven. Je vindt er onder andere een rondleiding via Google Streetview, podcasts en allerlei video's.

  • Het Zonnebloemmuseum: Ook wij hebben een eigen museum! Hier zie je online de geschiedenis van 70 jaar Zonnebloem.

  • Huis van het boek: Het volledige team van Huis van het boek maakte korte video's over de collectie. Zodat iedereen vanuit huis mee kan genieten van de topstukken die het museum herbergt. 

Virtuele tour door het Binnenhof

Ook het Binnenhof in Den Haag heeft digitaal de deuren geopend voor bezoekers. Je kunt nu online wandelen over het Binnenhof, een kijkje nemen in de Tweede Kamer of even gluren in het beroemde torentje. Neem hier een kijkje in het Binnenhof.