Egel

Tips voor thuis

Boordevol inspiratie

Voor iedereen die op zoek is naar leuke activiteiten voor in huis hebben we de beste tips op een rijtje gezet. Wil je vlogs zien van handige hulpmiddelen of ben je op zoek naar knutselideeën, online spelletjes, gratis boekabonnementen, mooie films of tips om toch in beweging te blijven? Bezoek regelmatig deze pagina en laat je inspireren.
Herfstkrans
Schilderen, schrijven en meer

Creatief aan de slag

Als je graag met je handen bezig bent, zijn er talloze creatieve dingen te doen in en rondom huis. Op deze pagina een aantal tips waarmee je vaak al direct aan de slag kunt, zonder allerlei materialen in huis te hoeven halen. 

Ree
Van vogels spotten tot yoga

Natuur en ontspanning

Je kunt natuurlijk een goed boek lezen of een mooie film kijken, maar er zijn meer manieren om tot rust te komen. Ga virtueel de natuur in of doe speciale oefeningen zodat je even los komt van de waan van de dag.

Scrabble
Nieuwe en klassieke spellen

Online spelletjes

Het kan zo ontspannend zijn, een spelletje spelen om je gedachten te verzetten. Er zijn talloze online spellen te vinden die je zowel alleen als met iemand op afstand kunt spelen. Ook je favoriete klassiekers!

Luisterboeken en proefabonnementen

Lezen en luisteren

Lees jij graag boeken of ben je juist meer van de luisterboeken? Voor beide type lezers zetten we onze tips voor leuke (gratis) abonnementen op een rijtje. 

tv
Docu's, films en series

Televisie

Je hebt ongetwijfeld je eigen favoriete tv-programma's en series die je volgt. We zetten een aantal extra tips op een rij voor het vinden van de beste docu’s, series en tv-programma's.

Talloze musea zijn virtueel open

Bezoek online een museum 

Steeds meer musea zijn rolstoeltoegankelijk. Toch is het niet voor iedereen altijd mogelijk om naar een museum te gaan. Gelukkig zijn er steeds meer musea die ook online hun deuren openen. Hoe? Via een virtuele rondleiding.

Verfrollers in verschillende kleuren
Tuinieren, klussen en opruimen

Klusjes in en om huis

Voor iedereen die inspiratie zoekt voor klusjes in en om het huis zetten we de handigste websites op een rijtje. Zo kun je vandaag nog aan de slag met grote en kleine klussen.

Zumba workshop in rolstoel
Online sportles volgen

Blijf thuis in beweging

Er zijn steeds meer online mogelijkheden om vanuit huis lekker in beweging te blijven. We hebben enkele voorbeelden op een rij gezet. Veel sportplezier!

Virtueel eropuit

Online rondkijken in dierentuin of pretpark

Veel vrijetijdslocaties hebben virtueel hun deuren geopend. Kijk bijvoorbeeld live mee in een dierentuin of ga online een achtbaan in!

Domotica in huis google spraakassistent
Handige technologie 

Hulpmiddelen en webwinkels

Met allerlei hulpmiddelen en technische snufjes voor in huis kun je je zelfstandigheid vergroten. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel opties. Op deze pagina lichten we er een paar uit, plus andere handige webwinkels.

Groente
Handige sites en leuke apps

Koken en bakken

Koken met restjes, je eigen kruiden kweken en eten volgens de Schijf van Vijf. We geven je leuke en handige tips voor koken en bakken.