Zumba workshop in rolstoel

Thuis in beweging

Fit blijven via online lessen

Na het werk 'even' een uurtje sporten in de sportschool of bij een vereniging is minder vanzelfsprekend wanneer je in een rolstoel zit. Gelukkig zijn er steeds meer online mogelijkheden om vanuit huis lekker in beweging te blijven. We hebben enkele voorbeelden op een rij gezet. Veel sportplezier!

App van Uniek Sporten 

Uniek Sporten Thuis is een app voor mensen met een lichamelijke beperking. Hiermee kun je thuis aan je conditie, spiermassa en coördinatie werken. Bovendien kun je via de app in contact komen met andere sporters. Via unieksporten.nl/thuis kun je de app downloaden en vind je meer informatie.

Ook op de YouTube-pagina van Uniek Sporten is een hele verzameling aan video's te vinden met beweegoefeningen voor in de rolstoel. Scroll de pagina door en je vindt ongetwijfeld een video die bij jouw situatie past. 

 

Zumba-les in de rolstoel

Zumba is een vrolijke, dans-fitnessles. Priska is Zumba®-instructeur speciaal voor rolstoelers. Ze heeft zelf geen beperking maar geeft wel les zittend in de rolstoel waarbij enkel het bovenlichaam wordt gebruikt. En dat allemaal online. Meer informatie vind je op haar website. 

Rolstoelyoga

In deze laagdrempelige, Nederlandstalige video's zie je hoe je ook als je in een rolstoel zit aan yoga kunt doen. In andere filmpjes laat de instructrice zien hoe je zittend kunt dansen. Inspirerend en leuk om thuis eens te proberen.

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese is een innerlijke bewegingskunst die ervoor zorgt dat je soepel blijft én dat je rust in je hoofd krijgt. Heerlijk ontspannend, als je het op de juiste manier doet dus. In deze Engelstalige video leer je hoe je Tai Chi kunt beoefenen als je in een rolstoel zit. 

 

Spieren trainen in een rolstoel

TOPFIT laat in korte maar duidelijke instructievideo's zien hoe je gemakkelijk je spieren traint als je in een rolstoel zit. Herhaal dit dagelijks en blijf je fit voelen.

 

Krachttraining 

Deze Australische dame laat zien hoe in 15 minuten een volledige work out voor je bovenlichaam doet. Het enige wat je nodig hebt zijn gewichtjes. 

 

Blog met tips voor thuis

In deze blog staat precies omschreven hoe je moet beginnen met fitness als je in een rolstoel zit. Daarnaast wordt ook duidelijk uitgelegd waarom het zo belangrijk is om deze oefeningen te doen. Uiteraard komen daarna verschillende oefeningen inclusief begeleidende video's aan bod. Handig en overzichtelijk! Bekijk de blog hier.