Efteling

Virtueel eropuit

Dierentuinen en pretparken

Veel vrijetijdslocaties in binnen- en buitenland hebben in coronatijd virtueel hun deuren geopend. En nog altijd kun je vanuit huis een kijkje nemen. 

Live meekijken in de dierentuin

Om bezoekers ook vanuit huis mee te laten genieten van de belevenissen in de dierentuin, hebben verschillende parken een webcam geplaatst in de verblijven.

Zo heeft Dierenpark Amersfoort een livestream waardoor je mee kunt kijken in de ruimte van de tijger en de kerkuil. Bij Diergaarde Blijdorp kun je meegluren in de verblijven van de neushoorns, de leeuwen en het aquarium met haaien. Deze webcams vind je hier.

Ook spectaculair zijn de 360-gradenvideo's van Burgers' Zoo. Met je muis kun je rondkijken in het verblijf, alsof je er zelf bij bent. Je vindt ze op het YouTube-kanaal, waarbij je vooral de video vanuit 'Ocean' niet mag missen.

 

Virtueel de achtbaan in

De Efteling heeft op YouTube een speciale playlist genaamd Efteling Onrides, waarbij je virtueel door het park loopt en plaatsneemt in de attracties. Bekijk ook eens de 360-gradenvideo's, zoals die van Joris en de Draak en Baron 1898. Met je muis kun je het beeld verslepen en zo 360 graden rondkijken. Een ritje in een achtbaan komt zo wel heel erg dichtbij!

Er zijn nog veel meer pretparken die dit soort video's hebben gemaakt. Zoals die van Toverland in de Fenix-achtbaan of Walibi Holland met Goliath.