Tips voor thuis

Hulpmiddelen, domotica en webwinkels

Met allerlei hulpmiddelen en technische snufjes voor in huis kun je je zelfstandigheid vergroten. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel opties. Op deze pagina lichten we er een paar uit, plus andere handige webwinkels.

Zonnebloemers testen hulpmiddelen

Een speciaal team van de Zonnebloem heeft een serie blogs gemaakt waarin ze hulpmiddelen voor in huis beoordelen. Hoe handig is het gehoekte mes voor mensen met een fysieke beperking? En hoe handig is de flesopener? Bekijk de video's terug op het Youtube-kanaal van de Zonnebloem.

Rolstoelkleding bij Zalando

Met de nieuwe lijn Adaptive Fashion maakt Zalando het op een laagdrempelige manier mogelijk om online kleding te kopen speciaal ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking. "Ons doel is om jou te helpen met het vinden van comfortabele items die je makkelijk aan en uittrekt – en die altijd stijlvol zijn", aldus de webwinkel. Ook streeft Zalando ernaar het huidige aanbod uit te breiden. 

Huis met nieuwste technologie

Het T-Huis (Technologie Thuis) bestaat uit twee woningen in Den Bosch en Oss die zijn ingericht met nieuwe hulpmiddelen en zorgtechnologie. Er is een uitgebreide website waar per situatie (bijvoorbeeld visuele beperking of lichamelijke beperking) de nieuwste hulpmiddelen worden getoond en eventueel verkocht. 

Hulpmiddelen aanvragen

Ook op de website van Support worden tips gegeven: welke technische hulpmiddelen er zijn en advies hoe je deze kunt aanvragen.