De rolstoelfiets van de Zonnebloem. Een man zit achter het stuur en een vrouw in haar rolstoel voorop de fiets. Ze fietsen door het centrum van Maastricht.

Zonnebloemfiets

Eropuit met de Zonnebloemfiets

De rolstoelfiets van de Zonnebloem geeft je vrijheid
Samen op pad met de elektrische Zonnebloemfiets. De Zonnebloemfietsen bieden mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke fietstocht. Met de wind in de haren naar een gezellig terras of door de natuur. Laat je met de Zonnebloemfiets naar je favoriete plekken brengen. 

Zo reserveer je een fiets

1

Fiets bij jou in de buurt

Bekijk of en welk type Zonnebloemfiets er bij jou in de buurt is via de pagina met locaties.

2

Reserveer een fiets

Neem contact op met de lokale afdeling of uitgiftepunt om de fiets te reserveren. Voor het gebruik van de fiets wordt een vergoeding gevraagd. 

3

Haal hem op en ga eropuit

Haal de Zonnebloemfiets op bij het afgiftepunt en ga eropuit.

Vind een Zonnebloemfiets in de buurt

  Zonnebloemfiets VeloPlus
  De Zonnebloemfiets In het kort

  Verschillende lokale Zonnebloemafdelingen bieden Zonnebloemfietsen aan zodat mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen genieten van een fietstocht. Er zijn twee type Zonnebloemfietsen: de Rolstoelfiets en de Duofiets.  Reserveren verloopt via de lokale afdeling van de Zonnebloem of het uitgiftepunt.  

  Buiten zijn helpt me positief te blijven Riny geniet van ritjes met de Zonnebloemfiets in Losser

  Type Zonnebloemfietsen

  Rolstoelfiets

  Met de Rolstoelfiets kun je in je rolstoel blijven zitten. Vrijwel elke handbewogen rolstoel kan op het kantelbare plateau worden gereden en vastgezet. Door de rolstoelvergrendeling zit je goed en veilig vast. De breed geplaatste en extra versterkte voorwielen zorgen voor een verkorte draaicirkel en stabiliteit.

  Meer informatie
  Duofiets

  Met de Duofiets kun je samen fietsen. Doordat je naast elkaar zit, kun je goed met elkaar communiceren en samen van de omgeving genieten. De bestuurder heeft de volledige controle over de duofiets en de passagier kan optioneel meetrappen.

  Meer informatie
  Annie en Mia bedankt
  "Ik genoot vanaf de eerste seconde" Annie en Mia genieten op de Zonnebloemfiets
  Help jij mee om meer fietsen mogelijk te maken? Doneer