Dagje uit met de Zonnebloem

Activiteiten

Eropuit en samen leuke dingen doen

met een groep of één op één

Lekker op pad gaan is niet altijd vanzelfsprekend als je een lichamelijke beperking hebt. De drempel is soms gewoonweg te hoog. Wij nemen je graag mee. Onze activiteiten, het vervoer en de begeleiding is aangepast op jouw situatie. Of het nu gaat om een boswandeling, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of lekker rondneuzen in het tuincentrum. Met z’n tweetjes of samen met andere Zonnebloemers. Ook is het mogelijk om met een afdeling op vakantie te gaan.

De Zonnebloem iets voor jou?

De Zonnebloem is er voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking. Kun je door een lichamelijke beperking niet (meer) doen wat voor zoveel andere mensen vanzelfsprekend is? En wil je wel eropuit in een groep of met een vrijwilliger? Zoek hieronder dan de gegevens op van de plaatselijke Zonnebloemafdeling. 

Tekening van mensen, rolstoel

Zoek een afdeling in de buurt

Met ruim 1000 afdelingen door heel het land is de Zonnebloem altijd dichtbij. Vind hier een afdeling bij jou in de buurt.

Vraag en antwoord Deelnemer worden bij de Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Heb je vragen over wat de Zonnebloem voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen.

Tips voor thuis

Voor iedereen die op zoek is naar leuke activiteiten voor in en rond het huis hebben we leuke tips op een rijtje gezet. Je vindt er onder andere online spelletjes, creatieve ideeën, tips voor films en documentaires en inspiratie om ook thuis lekker in beweging te blijven.

Bekijk de tips
Tips voor dagje uit

Bekijk hier onze tips om op eigen gelegenheid eropuit te gaan. Zo geven we ideeën voor rolstoelvriendelijke wandelroutes of het regelen van vervoer. En wanneer je zelf graag je vakantie regelt, helpen wij je op weg met tips voor toegankelijke accommodaties. 

Bekijk de tips