Zonnebloemplukactie

dsc2445jpg

Door het koude en natte voorjaar was het wat later dan vorige jaren, maar op 11 augustus was het dan zo ver.

Er stond een prachtig veld met bloeiende zonnebloemen op ons te wachten en het weer was ideaal.

Om 9 uur was een flinke delegatie zonnebloemvrijwilligers druk bezig in het veld vlak bij de Boschhoeve in Wolfheze om meer dan 1000 zonnebloemen te plukken.

Snel werden de geplukte bloemen naar de (voormalige) Jac. P. Thijsseschool gebracht. Hier mochten we van de grote ruimte gebruik maken en konden we de bloemen direct in het water zetten.

Opnieuw was een flinke groep vrijwilligers bezig met het samenstellen en binden van de boeketten.

In de middag werden de klaargemaakte boeketten door de vrijwilligers opgehaald en konden ze naar de gasten gebracht worden. Natuurlijk was er voor de  vrijwilligers zelf ook een boeket beschikbaar. Aan de reacties te horen waren de bloemen dit jaar van goede kwaliteit.  

Het is leuk om te melden, dat onze jaarlijkse plukactie navolging heeft gekregen. Onze buurafdelingen uit Wageningen, Oosterbeek en Doorwerth waren zo enthousiast over deze geste naar de gasten, dat zij dit jaar ook bloemen zijn komen plukken.  

Alle opbrengsten van deze plukacties gaan naar de Stichting Biotoopverbetering Zuid Veluwe, die onze bijdragen gebruiken voor het inzaaien van de akkerranden in de gemeente Renkum. De ingezaaide akkerranden leveren een mooie bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van de natuur in onze gemeente.

Peter Hagelen

 

Gerrit Straatman

06-55818065
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk