Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligersuitje

dsc7708jpg

Dit jaar gaan we naar het Kerkje op de Heuvel in Heelsum

Met koffie/thee en een klein gebakje (met de afbeelding van het kerkje) worden we welkom geheten door de voorzitter van de Stichting en horen we van alles over de geschiedenis ervan.

Het Kerkje werd in 1517 als katholiek godshuis gebouwd (kapel) in opdracht van de Heer van Doorwerth, eigenaar en bewoner van kasteel Doorwerth.

Het Kerkje heeft in haar bestaan enkele uitbreidingen en aanpassingen ondergaan en is bij het 500 jarig bestaan in 2017 aan de binnenkant grondig gerestaureerd. De ligging, de gebrandschilderde ramen, het monumentale orgel en de grafkelder van de familie van Brakell zijn bijzondere details. Het Kerkje is een Rijksmonument.

Door het samenvoegen van drie kerken in de dorpen Renkum en Heelsum per 1 januari 2021 werd het Kerkje overbodig. Het is daarop aangekocht door Geldersch Landschap en Kasteelen(GLK)

De in 2021 in het leven geroepen Stichting “Kerkje op de Heuvel Heelsum” beheert en exploiteert het Kerkje voor rouw- en trouwdiensten en andere bijeenkomsten, exposities en concerten. In de zomermaanden is het Kerkje te bezichtigen.

We krijgen ook nog een mini orgelconcert en tot slot bekijken we de buitenkant.

Met een lopend buffet bij Kota Radja in Heelsum sluiten we de dag af. Het was weer gezellig om elkaar te ontmoeten.

Marijke Buijs

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Gerrit Straatman

06-55818065
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk