Vrijwilligersuitje naar het Gemeentehuis te Oosterbeek

dsc3216jpg

Ook dit jaar werd aan de traditie gehouden bij het jaarlijkse vrijwilligersuitje van onze afdeling op 22 maart: een bezoek met rondleiding aan een lokale gelegenheid: het Gemeentehuis in Oosterbeek.

Eerder al bezochten we het Kerkje op de Heuvel, Kasteel Doorwerth, de Renkumse Molen en de Beken met de Quadenoordse Molen.

Verzameld in de “refter” van het Gemeentehuis kregen we een presentatie over de geschiedenis van het “huis der Gemeente”  door Edo van Leersum, gepensioneerd hoofd facilitaire dienst en Raymon den Burger , gepensioneerd architect . Zij namen ons professioneel mee in de bouwhistorie en in de sfeer van “Delftse School” zoals we ook kennen van de kernen van Wageningen en Renkum. Ook de gebruikte symboliek en het katholieke karakter van de architect Grandpré Moliëre werden uitgelegd en dat konden we daarna tijdens de rondleiding in het gebouw ontdekken met talloze voorbeelden.

Indrukwekkend zijn de grote wenteltrap , de kroonluchters in de vergaderzaal en het nog steeds in gebruik zijnde meubilair en ook de vele kunstwerken verspreid over het gebouw. Alles bij elkaar een verhelderend betoog over de “mysteries” rond het Gemeentehuis .

Daarna konden we genieten van een heerlijk maal bij de Heelsemse italiaan: La Porta. Onze op deze dag jarige penningmeester ontving tijdens dit gezellige samenzijn een groot hiep-hiep-hoera. Dank aan de organisatie en ik ben benieuwd hoe de Renkumse traditie volgend jaar weer wordt vormgegeven . 

Jos van der Schaaf.

Gerrit Straatman

06-55818065
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk