Algemeen vrijwilliger vakantie mps zonnebloem

Help een onvergetelijke ervaring waar te maken

Algemeen vrijwilliger

Mee als algemeen vaarvrijwilliger

Als algemeen vakantievrijwilliger op MPS de Zonnebloem help je met name met het begeleiden van onze gasten. Bijvoorbeeld door het duwen van een rolstoel, helpen tijdens het eten, het serveren van koffie en het begeleiden van deelnemers tijdens excursies.

Daarnaast kun je worden ingedeeld bij de wasserij, de receptie, de bar, de koffiecorner, de brandwacht, de omloop, de afwas of de restaurantploeg. Je vervult de hele reis dezelfde specifieke taken die bij die functiegroep horen.

Wasserij (2 vrijwilligers)

Met de twee grote wasmachines en droger in de wasserij verzorg je een deel van de dagelijkse was. Daarnaast verricht je schoonmaakwerkzaamheden.

Receptie (5 vrijwilligers)

Met z’n vijven zorg je ervoor dat de receptie 24 uur per dag bemand is. Je zult daarbij ook één nachtdienst draaien. Als receptionist ben je het algemeen aanspreekpunt voor de mensen aan boord. Je beantwoordt vragen, bedient de telefooncentrale en zorgt voor het alarmeringssysteem. Ook kunnen de vakantiegangers bij je terecht voor het kopen van souvenirs. 

Bar (3 vrijwilligers)

Als vrijwilliger van de barploeg sta je achter de bar in de salon. Je verzorgt de drankjes voor de vakantiegangers én de vrijwilligers en houdt de bar schoon. De bar is een uur voor elke maaltijd en ’s avonds na het diner geopend. 

Koffiecorner (1 vrijwilliger)

Je zet koffie en thee, maakt de serveerkarren klaar, houdt de koffiecorner schoon en netjes en zorgt dat er koffie en thee wordt rondgebracht. Daarbij word je geholpen door de boordwacht- en receptievrijwilligers. 

Boordwacht (5 vrijwilligers)

Als vrijwilliger van de boordwacht bewaak je de veiligheid op het schip. Elk uur wordt er door iemand van jouw ploeg een ronde over het schip gemaakt langs verschillende controlepunten. Je zult daarbij ook één nachtdienst draaien. Daarnaast verzorg je de koffie- en theevoorziening in de salon. En verricht je samen met de vrijwilligers van de receptie enkele schoonmaakwerkzaamheden. 

Omloop (2 vrijwilligers)

Je zet het ontbijt- en lunchbuffet klaar en vult het tijdens de maaltijden aan. Tijdens het diner help je met uitserveren. 

Afwas (4 vrijwilligers)

Je verzorgt de afwas van het restaurant en de keuken. En je zorgt dat de afwaskeuken netjes en schoon blijft. 

Restaurant (10 vrijwilligers)

Je verricht diverse werkzaamheden voor het ontbijt, de lunch en het diner. Zoals het dekken van de tafels, afruimen en het uitserveren van het diner. En je zorgt ervoor dat het restaurant schoon en netjes is. 

Voor alle vrijwilligers zijn er sowieso ook een aantal algemene (schoonmaak)taken. En je hebt volop contact met de vakantiegangers. Zo ga je regelmatig samen passagieren, eet je gezellig samen, drink je een drankje in de salon met elkaar, geniet je op het zonnedek samen van het uitzicht. Heerlijk genieten dus van de omgeving en van elkaars gezelschap. 

Ga je mee?

Help jij mee om een onvergetelijke vakantie mogelijk te maken voor mensen met een lichamelijk beperking? Meld je aan als algemeen vrijwilliger. Of bekijk onze andere vrijwilligersfuncties