Help een onvergetelijke ervaring waar te maken

Vaarvrijwilliger

Even een week nergens aan hoeven denken. Alle zorgen aan anderen overlaten en genieten van de omgeving. Een week geen mantelzorg, maar gewoon man en vrouw zijn. Een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem maakt dit mogelijk voor mensen met een lichamelijke handicap. Dankzij het aangepaste schip, de vele hulpmiddelen maar vooral de toewijding van vele vrijwilligers.

Jaarlijks organiseren we voor zo’n 3.000 mensen met een lichamelijke beperking een mooie vakantie met ons vakantieschip. In binnen- en buitenland. Elke week gaan er 69 deelnemers en 63 vrijwilligers mee aan boord. Jij kunt als vrijwilliger helpen om ervoor te zorgen dat onze gasten een heerlijke tijd hebben. Met de juiste begeleiding en deskundige verzorging.

Verschillende vrijwilligersfuncties

Klik op een van de onderstaande vrijwilligersfuncties voor meer informatie en aanmelden.

Veel voldoening

Ga je mee als vrijwilliger, dan kom je terecht in een gezellig en warm team. Meehelpen aan een vaarvakantie is een leuke en bijzondere ervaring, in een ongedwongen vakantiesfeer.. Niet voor niets gaan de meeste vrijwilligers meerdere keren mee op vakantie. Maar het werk is ook zwaar, zowel emotioneel als lichamelijk. Desondanks geeft het veel voldoening en je krijgt er ook veel energie voor terug.

Ook voor jou zorgen we goed

Wij vinden het belangrijk dat jij het goed naar je zin hebt tijdens de vakantie. Je kunt rekenen op een ongedwongen vakantiestemming, leuke en behulpzame collega’s en een fijne werksfeer. Als vrijwilliger hoef je uiteraard niet te betalen voor jouw overnachtingen, eten, drinken (koffie, thee en melk), excursies en entreegelden. Ook zorgen we voor een reiskostenvergoeding en een verzekering.

Buitengewone verlofbrief 

Sommige werkgevers vergoeden een deel van de vrije tijd die hun werknemers in vrijwilligerswerk steken. Bij ons kun je een ‘buitengewone verlofbrief’ krijgen als bewijs van deelname aan een Zonnebloemvakantie.

Aanmelden 

Je kunt je direct aanmelden als vrijwilliger via ons aanmeldformulier. 

Kleinschalige vakanties

Past een vaarvakantie niet bij jou, maar wil je wel graag helpen? Ook voor onze kleinschalige vakanties zoeken we (zorg)vrijwilligers!

Zorgvrijwilliger

Het dagboek van Regina

Regina Catsburg vaart al heel wat jaren mee als zorgvrijwilliger aan boord van MPS de Zonnebloem. Zij verleent zorg aan de gasten en stuurt de verpleegkundigen en verzorgenden aan. Ondertussen geniet ze van de heerlijke vakantiesfeer aan boord. Hoe het eraan toegaat op de bekende riviercruiser van Nationale Vereniging de Zonnebloem beschrijft ze in haar dagboek.