Lucy en Jose bezoeken Openluchtmuseum

Doe mee

Zorgeloos eropuit met een lichamelijke beperking.

Er kan zoveel meer dan je denkt.

Kun je door een lichamelijke beperking niet doen wat voor zoveel andere mensen vanzelfsprekend is? En wil je eropuit, bezoek ontvangen van een vrijwilliger uit jouw buurt of op vakantie? Wij staan voor je klaar.

Eropuit met een afdeling

Even samen naar het terras, uitwaaien op het strand, of een dagje naar een dierentuin of museum. Met z'n tweeën, of met de lokale afdeling. Onze vrijwilligers staan voor je klaar.

Vind een afdeling
Huisbezoek van de Zonnebloem
Bezoek aan huis

Als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien vaker alleen dan je zou willen. Onze vrijwilligers bieden uitkomst. Zij komen langs voor een kop koffie en een fijn gesprek.

Afdeling in jouw buurt
Vraag en antwoord Deelnemer worden bij de Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Heb je vragen over wat de Zonnebloem voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen.

Vaarvakanties

Ga mee met ons aangepast vakantieschip voor mensen met een lichamelijke beperking. Ontdek Duitsland, België of Nederland tijdens een volledig verzorgde, 6-daagse vakantie.

Meer informatie
Kleinschalige vakantie met de Zonnebloem
Kleinschalige vakanties

In sommige gevallen vraagt een lichamelijke beperking om extra zorg en begeleiding. Daarom hebben we onze kleinschalige vakanties ontwikkeld. Zodat echt iedereen kan genieten van een vakantie.

Lees meer
Afdelingsvakanties

Wil je volledig verzorgd en in een groep op vakantie? Zonnebloemafdelingen organiseren zelf kleinschalige vakanties in Nederland en net over de grens.

Ga mee
Toegankelijke accommodaties

Rolstoelvriendelijke hotels, vakantiewoningen & B&B’s in Nederland en net over de grens vind je hier. Bekijk onze selectie van toegankelijke accommodaties.

Naar overzicht
In jouw buurt Met meer dan 1000 afdelingen is er altijd wat in jouw buurt te doen.

Benieuwd wat afdelingen in jouw omgeving organiseren? Of heb je interesse in bezoek aan huis? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Ik ben zo blij dat deze club er is. Het is heerlijk om samen te wandelen.
Wil Vrijman gaat regelmatig wandelen met haar afdeling
Toegankelijkheid

De Zonnebloem heeft al bijna 100 locaties in Nederland getest op toegankelijkheid en van advies kunnen voorzien.

Lees meer
Toyota Proace Zonnebloemauto
De Zonnebloemauto

Een aangepaste rolstoelauto, te huur op meer dan 50 locaties in Nederland. Met de Zonnebloemauto ga je overal naartoe, wanneer het jou uitkomt.

Meer informatie
De Zonnebloemfiets

Samen op pad met de elektrische Zonnebloemfiets. De Zonnebloemfietsen staan door heel het land en bieden mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke fietstocht.

Meer informatie
Jubileum - 75 jaar Zonebloem

Het hele jaar lang staat alles in het teken van ons 75-jarige jubileum. Neem een kijkje op onze jubileumpagina en blik terug in het Zonnebloemmuseum, beluister de nieuwste hit van Willeke Alberti en de Bevers ‘Reisje aan de Rijn’ en blijf op de hoogte van wat we dit jaar nog allemaal gaan organiseren.

Lees meer
Zonnebloem vrijwilliger Ilse (staand) en deelnemer Caroline (in scootmobiel) lopen door een park.
Vrijwilligerswerk

Help anderen de tijd van hun leven te beleven.

Wil jij iemands leven verrijken met leuke activiteiten, simpelweg een kopje koffie of samen op stap? Of lijkt het je wel wat om mee te gaan als op ons vakantieschip? Meld je dan aan als vrijwilliger!