Zonnebloemauto Toyota Proace

Rolstoelauto

Huur de Zonnebloemauto

Betaalbaar vervoer op maat

Onze volledig aangepaste Zonnebloemauto's geven je vrijheid. Onafhankelijk en zelfstandig op pad waar en wanneer je maar wilt. Met een familielid of kennis achter het stuur of een vrijwilliger van de Zonnebloem.

Hoe werkt het?

1

Vraag het registratienummer aan

Als je de auto voor de eerste keer huurt, heb je een Zonnebloemauto-registratienummer nodig. Je betaalt eenmalig €10.

2

Reserveer een auto

Met je registratienummer reserveer je een auto bij jou in de buurt via de website van Welzorg of via 088 – 0016717.

3

Haal hem op en ga eropuit

De auto kan op de gereserveerde dag opgehaald worden bij de verhuurlocatie en je hebt alle vrijheid om eropuit te trekken.

Vind een Zonnebloemauto in de buurt

  "Mijn wereld wordt groter dankzij de Zonnebloemauto" Lees het verhaal van Wil

  Daarom huur je een Zonnebloemauto

  De volledig aangepaste Zonnebloemauto geeft je vrijheid. Onafhankelijk en zelfstandig op pad waar en wanneer je maar wilt. Met een familielid of kennis achter het stuur of een vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem. Kijk hier voor meer informatie over de auto én voor het maken van een reservering.

  • Kost € 45,00 per dag 
  • Circa 50 locaties in heel Nederland
  • WA-Casco verzekerd
  • Inclusief ongevallen-inzittende verzekering
  • Zorgeloos op stap
  Zo geregeld Reservering wijzigen of annuleren?

  Stuur een mail naar Welzorg en je reservering wordt zo snel mogelijk aangepast. Vermeld daarbij je naam, het reserveringsnummer, de locatie van de auto en de huurperiode.


  Rolstoelauto huren: praktische info
  De Zonnebloemauto’s zijn huurauto’s die achterin plaats bieden aan een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de auto is niet aangepast. Er zijn zitplaatsen voor drie tot vijf personen, afhankelijk van het type auto en hulpmiddel. Dat maakt de auto ideaal om op pad te gaan met familie of vrienden.

  Normaal gesproken kost een aangepaste huurauto al gauw 100 euro per dag. Voor de Zonnebloemauto betaal je € 45,- per dag. De Zonnebloem kan de huurprijs laag houden dankzij donateurs. Meer informatie over het huurproces en de kosten vind je op de pagina met praktische informatie over de Zonnebloemauto. 

  Handige instructievideo’s

  Er zijn ruim 50 Zonnebloemauto’s te huur door heel Nederland. Via de bovenstaande kaart kun je per verhuurlocatie zien om wat voor type auto het gaat, wat de afmetingen zijn én vind je er handige instructievideo’s voor het in- en uitladen van de rolstoel. De uitleg krijg je natuurlijk ook wanneer je de auto ophaalt.

  Zonnebloemauto huren met chauffeur

  Is er niemand die de auto voor je kan rijden, dan kun je bij het reserveren van de auto
  een vrijwillige chauffeur aanvragen. De Zonnebloem gaat vervolgens voor jou op zoek naar een geschikte chauffeur.

  Vragen over de Zonnebloemauto?

  Neem voor vragen over de Zonnebloemauto contact op met Welzorg. Zij verzorgen de verhuur van de auto en staan je graag zowel telefonisch als per e-mail te woord. Heb je een vraag over het Zonnebloemauto-registratienummer? Bel dan met het contactcentrum van de Zonnebloem via 076-5646464.