Maak rolstoelvervoer mogelijk

Chauffeur Zonnebloemauto

Aanmeldstop chauffeurs

Op dit moment beschikt de Zonnebloem over voldoende vrijwillige chauffeurs. Het is momenteel dan ook niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Maar er zijn ook allerlei andere vrijwilligersfuncties waarbij we je inzet goed kunnen gebruiken. Bekijk de overzichtspagina met vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem.

Vrijheid dankzij de Zonnebloemauto

Op pad gaan, waar en wanneer je maar wilt. Als je een lichamelijke beperking hebt, kan het vervoer een grote belemmering zijn. De Zonnebloemauto biedt een uitkomst: samen met vrienden of familie kunnen ze heerlijk eropuit met deze rolstoelauto op hun eigen tempo. Is er niemand beschikbaar om de auto te besturen, dan komen onze vrijwilligers in actie als chauffeur. 

Vrijwillige chauffeur: hoe werkt het?

Wie een Zonnebloemauto huurt maar niet over een chauffeur beschikt, kan bij de reservering een verzoek indienen voor een vrijwillig chauffeur. Onze medewerkers sturen dan een mail met informatie over de rit naar een pool van chauffeurs uit de betreffende regio. Wanneer een vrijwilliger is gevonden, wordt hij of zij in contact gebracht met de huurder om de rit af te stemmen. 

De auto’s worden uitgegeven door verschillende organisaties en bedrijven, zoals verzorgingshuizen, autodealers of verhuurbedrijven. Wanneer je de auto gaat ophalen, krijg je uitleg over de auto en het gordelsysteem voor de rolstoel of scootmobiel. Ook voorafgaand aan de huurdag krijgen jij en de huurder uitgebreide informatie en uitleg van ons toegestuurd. Je kunt je dus goed voorbereiden op de reis. Zodra je de huurder weer thuis hebt gebracht, breng je de auto weer terug naar de verhuurlocatie. Lees hier alles over de Zonnebloemauto.

Praktische informatie voor chauffeurs

  • De huurder is verplicht om het eigen risico af te kopen. Op deze manier loopt je als chauffeur geen extra risico’s.
  • Wanneer je als chauffeur op de bestemming ergens moet wachten, dan kun je in totaal 20 kilometer extra rijden om ergens een geschikte plek te vinden om te verblijven. Ook krijg je van ons een kleine vergoeding om te kunnen lunchen.
  • Indien je als vrijwilliger wel mee gaat naar de bestemming, dan zijn eventuele entreegelden voor rekening van de huurder.
  • Je bent als chauffeur verantwoordelijk voor het betalen van eventuele verkeersboetes.

Vrijwillig chauffeur Willem vertelt waarom dit werk zo belangrijk is:

Deze content bekijken?Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan.Accepteren

Vragen over de Zonnebloemauto?

Neem voor vragen over de Zonnebloemauto contact op met Welzorg. Zij verzorgen de verhuur van de auto en staan je graag zowel telefonisch als per e-mail te woord. Heb je een vraag over het Zonnebloemauto-registratienummer? Bel dan met het contactcentrum van de Zonnebloem via 076-5646464.