Mee als vrijwilliger

Kleinschalige vakanties

Ben jij verpleegkundige, verzorgende of helpende? En lijkt het je leuk om mensen met een lichamelijke beperking een mooie, kleinschalige vakantie te bezorgen? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken!

Over de kleinschalige vakanties

De Zonnebloem organiseert kleinschalige vakanties door heel Nederland speciaal voor mensen die een extra zorgvraag hebben. De behoefte van de deelnemer staat bij deze vakanties centraal.

Het aanbod is zeer divers. Van een vakantie in de natuur op de Veluwe bij Beekbergen en een verblijf in het oude pastoorshuis in Lage Mierde tot een watersportvakantie met een aangepaste catamaran. Zie hier het volledige aanbod.

Zorg verlenen naar je hart

Voor de kleinschalige vakanties zijn we op zoek naar zorgvrijwilligers. Je belangrijkste taak bestaat uit het verplegen en verzorgen van de vakantiegangers. Daarnaast heb je tijd voor een gezellig praatje met de gasten en eet je samen met hen. Ook help je mee met allerlei uitstapjes. 

Waarom mee als zorgvrijwilliger?

  • Een vakantie waar jouw zorghart zich helemaal thuisvoelt
  • Tijd voor écht persoonlijk contact
  • Samen met gemotiveerde collega-vrijwilligers
  • Een unieke midweek/weekend waarin je onze gasten ziet opbloeien

Je kunt mee als zorgvrijwilliger:

  • Als je minimaal 18 jaar bent
  • Als je op niveau 4 of 5 werkzaam bent of bent geweest en BIG-geregistreerd bent
  • Als je op niveau 3 (IG) werkzaam bent of bent geweest en ervaring hebt als verzorgende
  • Als je op niveau 2 werkzaam bent of bent geweest en ervaring hebt als helpende

Veel voldoening

Ga je mee als vrijwilliger, dan kom je terecht in een persoonlijk, betrokken en gezellig kleinschalig team. Waarin een hands on mentaliteit en flexibiliteit belangrijk zijn. Meehelpen aan een kleinschalige vakantie is een leuke en bijzondere ervaring, in een ongedwongen vakantiesfeer. Ondanks jouw fysieke en emotionele inspanningen zal deze vakantie je veel voldoening geven en krijg je er veel energie voor terug.

Ook voor jou zorgen we goed

Wij vinden het belangrijk dat jij het goed naar je zin hebt tijdens de vakantie. Je kunt rekenen op een ongedwongen vakantiestemming en een fijne werksfeer. Als vrijwilliger hoef je uiteraard niet te betalen voor jouw overnachtingen, eten, drinken (koffie, thee en melk), excursies en entreegelden. Ook zorgen we voor een reiskostenvergoeding en een verzekering.

Meld je aan

Ben jij verpleegkundige, verzorgende of helpende en wil je ook een mooie vakantie mogelijk maken? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken! Bekijk de lijst met openstaande plaatsen. Aanmelden als vrijwilliger kan door dit online formulier in te vullen. 

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via vakanties@zonnebloem.nl of op 076 - 564 63 50. Of lees op deze pagina meer over wat een kleinschalige vakantie inhoudt.