f294cd12-235f-4cc4-84f9-d5881c355f1bjpeg

Hartelijk welkom op de website van de Zonnebloem, afdeling Moergestel

Bij de zonnebloem draait het om mensen, zo ook bij de afdeling van de Zonnebloem in Moergestel. Ieder mens heeft er op zijn tijd behoefte aan om eens een uitstapje te maken; om eens met iemand te praten. Er zogezegd "even uit" te zijn.

Maar wát als je een lichamelijke beperking hebt? Het lukt je dan niet om alleen een activiteit te ondernemen en/of alleen er op uit te gaan.

Als je er niet meer alleen op uit kunt of je wilt graag in gesprek met iemand dan kunnen wij, vrijwilligers van de Zonnebloem daarin iets voor je betekenen. We zijn betrokken en luisteren naar wat belangrijk is voor jou en wat je wensen zijn.

 

Wat heeft onze afdeling zoal te bieden:

Kleinschalige activiteiten

We organiseren iets leuks voor jou en/of samen met andere gasten.  Een museumbezoek, naar het theater of een winkelcentrum, lekker in het zonnetje genieten op een terras, het kan allemaal! Je mag zelf aangeven wat je wensen hierin zijn en wij proberen het te regelen.

Bezoekwerk

Bezoekwerk is voor onze gasten die van tijd tot tijd een bezoekje thuis op prijs stellen. Een vaste vrijwilliger zal dan met regelmaat langskomen voor een gesprekje, een kopje thee of koffie en of een spelletje. Elk bezoek in overleg en uiteraard is het belangrijk dat het klikt tussen onze gast en de vrijwilliger.

Groepsactiviteiten

Enkele keren per jaar wordt een activiteit georganiseerd voor een grotere groep gasten. Dit kan een busreis zijn naar een dierentuin, een filmmiddag, een zomerse picknick of een wens van gasten.

 

Voor wie?

Je komt in aanmerking als je 18 jaar en ouder bent, een lichamelijke beperking hebt waardoor je niet meer in staat bent om zelf de deur uit te gaan. Een lichamelijke beperking kan ook zijn dat je niet meer zelfstandig (zonder rollater/stok) ergens alleen naar toe kan.

Het is belangrijk te weten dat mensen die lijden aan een psychische aandoening, met een verstandelijke beperking, beginnende dementie of NAH (niet aan geboren hersenletsel) niet tot de doelgroep behoren van de Zonnebloem. Onze vrijwilligers beschikken niet over de juiste kennis hierover.

Wanneer een mogelijke gast zich bij ons aanmeldt, dan volgt er een gesprek aan huis met een van onze bestuursleden. Behoor je tot de doelgroep? Dan worden je wensen en voor ons belangrijke weetjes besproken (bv. medicijngebruik en wel/geen rolstoel of rollator).

Belangrijk: onze gasten betalen géén contributie, we hebben géén “leden". Er wordt een bijdrage gevraagd bij het deelnemen aan een activiteit. Iedereen die tot de doelgroep hoort en in Moergestel woont is welkom bij Zonnebloem Moergestel!

 

En hoe verder?

Kijk gerust eens verder op deze site!

Wil je meer informatie of een gast aanmelden. Neem dan contact op met onze contactpersoon Peter Vrijhoeven, telefoonnummer; 06-51530853

Uiteraard zijn wij ook blij met nieuwe vrijwilligers! Lijkt het je leuk om te helpen met/organiseren van activiteiten groot of klein, of om gasten te bezoeken. Neem dan contact op met onze contactpersoon Peter Vrijhoeven, telefoonnummer; 06-51530853.


Een hartelijke Zonnebloemgroet van de vrijwilligers, afdeling Moergestel

 

 

 

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk