Op safari met zonnebloem Moergestel

img20170912132859010jpg

In 2017 mocht De Zonnebloem van een groep mensen uit Moergestel een flink bedrag ontvangen, waardoor een dag naar de Beekse Bergen mogelijk werd. Hiervoor Bedanken zij deze mensen héél hartelijk.

Op dinsdag 12 september was het zover. Met 25 gasten en 26 vrijwilligers vertrokken we naar de Beekse Bergen. Omdat we een dag arrangement hadden waren onze vrijwilligers al om 9.30 uur aan het rijden om onze gasten op te halen.

De bus was op tijd en zo ook in de Beekse Bergen. We werden ontvangen met koffie en iets lekkers. De dagindeling werd uitgelegd en iedereen kreeg een plattegrond om na de koffie het park in te gaan. Het doel was om rond het middaguur de roofvogelschow bij te wonen. In de tussentijd was er alle gelegenheid de dieren te bezoeken. Het lukte iedereen om bij de show te zijn. Dat was wel iets bijzonders die grote vogels zo rond te zien vliegen, rakelings over onze hoofden. Er werd door de verzorgers veel verteld over de diverse vogels, wat erg interessant was. 

Nadien stond de bus weer op ons te wachten waarna we een ritje maakten door het safaripark. We hadden een ranger in de bus die heel veel wist te vertellen over de dieren die we onderweg tegenkwamen. Na de safari stond er een lunch klaar in het safarisrestaurant, waarbij de gesprekken loskamen over wat we allemaal gezien hadden. Het bleek wel dat de meeste van onze gasten nog nooit in de Beeksse Bergen waren geweest! Na de lunch hadden we nog een uurtje de tijd om nog even het parkt in te wandelen. Rond 16.00 uur gingen we weer met de bus naar Moergestel, huiswaarts.

Onze gasten werden weer door onze vrijwilligers naar huis gebracht. Deze dag zal nog lang in ieders geheugen blijven; het was een geweldige dag! De weergoden waren ons gunstig gezin, en aan de reacties te horen heeft iedereen werkelijk genoten!

Een van de gasten schreef het volgende: 

"Afgelopen week is door het team van de Zonnebloem met veel vrijwilligers een uitstapje gemaakt voor genodigden naar Safaripark de Beekse Bergen. Deze genodigden zijn buitengewoon in de watten gelegd, allemaal in rolstoelen rondgereden en heel veel gezien! Hiervoor wordt de Zonnebloem en helpers heel hartelijk bedankt!"

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk