Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligersdag

excursie-120618-001jpg

Op 12 juni 2018 hebben wij een dagje georganiseerd om de vrijwilligers van onze eigen afdeling te bedanken voor hun geleverde inspanning ten behoeve van de gasten van de Zonnebloem.

De weergoden waren ons goed gezind en we konden dus, als volgens plan, om 9 uur op de fiets vertrekken vanaf het St.Jansplein.

Met een mooie route over de Kampina en langs Kasteel Nemelaer brachten we een bezoek aan de Eenden-boerderij in Helvoirt. We werden hartelijk ontvangen met koffie en wat lekkers in een prachtige Vlaamse schuur, waar de eigenaar ons met beelden op een scherm, uitleg gaf over zijn bedrijf, het leven van ei tot eindproduct en daarna een zicht in de stal. Tot slot mochten we allemaal nog een stukje eendenvlees proeven.

Inmiddels was het bijna lunchtijd en we vervolgden onze route naar Biezenmortel, waar we onze zelf meegenomen boterhammetje zouden nuttigen. We werden zeer gastvrij ontvangen op “Beukenhof” die ons niet alleen koffie of thee aanbood maar ook en een kopje soep en pasta voor de liefhebbers.

“Beukenhof” is een oud Capucijnenklooster omgebouwd tot een groeps-accommodatie op een prachtige locatie midden in het dorp, waar Harrie van Gestel ( een van onze vrijwilligers) werkzaam is. Na deze verrassende lunch gaf hij een korte rondleiding door het gebouw.

Tijd om weer op de fiets te stappen naar het volgende adres.

Dwars door de Loonse- en Drunense duinen arriveerden we in Loon op Zand en bezochten we een prachtige tuin aan de Bergstraat, waar de eigenaresse van “Hof ’t Einde” ons een rondleiding gaf door haar paradijsje. Onder het genot van een drankje en een knabbeltje beleefde ieder op eigen wijze de rust die deze tuin uitstraalde. Na dit bezoek werd het tijd om weer richting Moergestel te fietsen. Met een tussenstop bij Mie Pieters in Heukelom waar iedereen nog van een drankje werd voorzien, kwamen we aan bij “Beuken Haeghe” aan de Oirschotseweg in Moergestel.

We werden ontvangen door eigenaar Bart van Knegsel himself  die eveneens ook eigenaar is van “Beukenhof” Biezenmortel  en woonachtig is in Moergestel.

Hij had voor ons een tafel klaargemaakt in de sfeervolle woonkamer, waar we gezellig met ons eigen gezelschap konden genieten van een lekker wijntje en een heerlijk warm buffet tegen een zeer gereduceerd tarief. Bart heeft ons ontzettend verwend deze dag, waarvoor onze hartelijke dank.

Na afloop van het diner liet hij voor zover mogelijk was vanwege bezetting door gasten, aan enkele van ons nog wat meer van deze locatie zien.

Het was een prachtige dag waarbij de vrijwilligers van afd. Moergestel zélf eens in het zonnetje werden gezet.

 

Organisatie was in handen van Sya en Jeanne.

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk