Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloemvakantie 2019  afdeling Moergestel

qtei4679jpg

Voor de eerste keer organiseerde wij als afdeling Moergestel een 5-daagse vakantie voor onze gasten. Voor 7 Zonnebloemgasten en 7 verzorgenden/vrijwilligers reserveerden wij een accommodatie op de “Im

Maandagmiddag 13 mei was het zover..

Nadat iedereen  thuis was opgehaald, de bagage en hulpmiddelen waren ingepakt, verzamelden we nog even op het St. Jansplein om uitgezwaaid te worden door familieleden en thuisblijvers.

Het was inmiddels 2 uur in de middag en omdat de heenreis ongeveer 2 uur zou duren, namen we halfweg de reis een koffiepauze, waarbij ook even gebruik gemaakt kon worden van het toilet.

Tegen half 5 bereikten we onze vakantiebestemming en kregen het “Voorhuis” toegewezen.

Een huis met een mooi en royaal woongedeelte en een buitenterras. Iedere gast kreeg een eigen slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. De kamers waren speciaal ingericht voor mensen die hulp behoeven bij de verzorging.

De bedden werden snel opgemaakt door enkele vrijwilligers terwijl de gasten onder het genot van een kopje koffie/thee nader met elkaar konden kennis maken.

Tegen 6 uur werd de tafel gedekt en een door Agnes met de hand gemaakte menukaart, vertelde ons wat er die avond geserveerd zou worden vanuit de centrale keuken. 

Het eten was heerlijk en de gasten genoten ook vooral van het samen eten want thuis zaten ze toch vaak maar alleen.

Na het diner werd er volop gebabbeld met elkaar. De sfeer was gezellig en het klikte goed onderling.

Mooi om te zien hoe de mensen los kwamen.

 

Dinsdag 14 mei:

In de woonkamer staat de ontbijttafel gedekt als de eerste gasten zich laten zien.

Goede morgen… lekker geslapen? De geur van koffie komt uit de keuken en de vrijwilligers zetten de  laatste dingen op tafel. Ziet er weer gezellig uit!

De verzorgenden zijn druk in de weer om gasten te douchen en aan te kleden.

Na het gezamenlijk ontbijt wordt de groep in tweeën gesplitst. We hebben namelijk een 4-tal duo-fietsen gehuurd waarmee we een route gaan fietsen in de omgeving van de Lemelerberg.

Het is nog fris deze morgen, maar met een plaid toegedekt, genieten de gasten van het prachtige landschap.

Terwijl de ene groep met de fietsen weg is, lopen de anderen naar het centrum om iets meer van Lemele zelf te zien.

Op tijd ergens zitten, genieten, een kopje koffie. Waar iets kleins, toch groot kan zijn.

‘s Middags na de lunch wordt gewisseld en worden de duo-fietsen opnieuw de Lemelerberg opgestuurd.

’s Avonds na het diner kwamen de speelkaarten en de rummikub op tafel en werd er volop gelachen.  

 

Woensdag 15 mei:

Vandaag is het vroeg dag voor iedereen, want  om 10.15 uur worden we verwacht in Ommen voor inscheping op de “Queen of Vechtvalley” die met ons een rondvaart maakt op de Vecht.

Lekker genietend van de buitenlucht op het bovendek of heerlijk warm binnen waar de temperatuur iets aangenamer was. Wat een rust, wat een pracht. Top!

Na deze zeer aangename boottocht werd er voor ons gezelschap een lunch geserveerd in restaurant Ekkelenkamp in het centrum van Ommen. Daarna maakten we, onder begeleiding van gids Peter, een stadswandeling door het centrum van Ommen. Peter Vrijhoeven had zich van te voren ingelezen en wist op een leuke en leervolle manier iets te vertellen over bezienswaardigheden in de stad.

Tot slot werd ons op het terras in het water aan de oever van de Vecht, nog een drankje en een hapje aangeboden en konden we alle opgedane indrukken en belevenissen even laten landen.

Geweldig, zeer de moeite waard.

Eenmaal terug in ons huis, kon al weer snel de tafel worden gedekt in afwachting van het diner. Nieuwsgierig werd de menukaart geraadpleegd, om de kijken wat de kok deze keer weer voor ons had bereid. Klonk goed, en was ook weer super lekker wat later bleek.

’s Avonds stond er een Bingo op de agenda. Geweldig om te zien hoe fanatiek dan iedereen wordt als de nummers worden afgeroepen. De eerste Bingo valt…en vele “Ja, Bingo! “ volgen. De prijzen komen soms bij dezelfde personen, maar uiteindelijk wint zowat iedereen wel iets.

 

Donderdag 16 mei:

Rustig aan vandaag. Na een intensieve dag als die van gisteren kon iedereen de ochtend naar eigen wens een beetje invullen. Beetje zitten, beetje kletsen, beetje wandelen, spelletje doen, op tijd een kopje koffie met iets lekkers. Ook dát is genieten.

Met de lunch besloten we om voor iedereen een ouderwetse lekkernij te bakken namelijk een wentelteefje. Peter en Jeanne bleken een goed team in de keuken en een voor een rolden de wentelteefjes uit de pan. Deze werden goed ontvangen bij de gasten en iedereen smulde ervan.

Terwijl enkele gasten hun middagslaapje deden, vertrokken andere alvast met de auto naar Nijverdal, waar we bij Natuurmonumenten een tochtje hadden geboekt met de zg. Heideslak.

Onder begeleiding van een boswachter maakten we met een elektrisch aangedreven soort van treintje, een ritje over de Sallandse  Heuvelrug. Wat een schitterend landschap, heuvelachtig en met een weids uitzicht.

Op het einde van deze educatieve rit was ook de tweede groep inmiddels gearriveerd om zich te melden voor zo’n gelijke prachtige rit met leerzame uitleg over de dennen, de vossenbessen, de waterwinning enz.

De Heideslak werd gekeerd, de passagiers gewisseld en wederom het prachtige gebied ingereden.

Geweldig, een heel mooi stukje Nederland.

Na thuiskomst van deze tweede groep was inmiddels de tafel gedekt door de vrijwilligers van de eerste groep en stond ons opnieuw een verrassing te wachten. De menukaart van vandaag, net als alle andere van deze week door Agnes vervaardigd, vertelde ons dat er een oosters buffet in aantocht was. Super! Er werd gretig opgeschept en het liet ons allen goed smaken.

Nog gezellig natafelen en uitbuiken en dan opnieuw de speelkaarten en de rummikub op tafel.

De groepjes werden snel gevormd en deze gezelligheid duurde voor sommige tot de late uurtjes.

Weer konden we terugzien op een zeer geslaagde dag.

 

Vrijdag 17 mei:

De dag van vertrek. Helaas aan alles komt een eind.

Koffers werden weer gepakt, bedden afgehaald en kamers opgeruimd.

Na het ontbijt, maakten we voor iedereen nog een lunchpakketje, daar we naar verwachting pas ruim na het middaguur thuis zouden zijn.

Toen alle bagage en hulpmiddelen in de auto waren gepakt, klaar voor vertrek, gingen we nog even naar het hoofdgebouw van de Imminkhoeve om daar, een zeer geslaagde vakantie af te kunnen sluiten met koffie en appelgebak.  Gasten namen afscheid van elkaar en van ons  en de terugreis kon beginnen. Jammer …het zat er weer op.

Aangekomen in Moergestel, stond MTV ons op te wachten om een interview af te nemen bij een of meerdere gasten en/of meegereisde vrijwilligers. Per slot was het nieuws; zo’n eerste, door Zonnebloem Moergestel zelf, georganiseerde vakantiereis voor gasten uit het dorp.

De gasten werden hierna naar huis gebracht, gevolgd door hun bagage en iedereen was het erover eens; het was een fantastische week.

 

Agnes, Leo, Hetty, Jeanne, Arna, Corien en Peter.

namens Zonnebloem afd. Moergestel.

 

 

 

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk