Actie zon in de schoorsteen haalt de krant en nieuws in mijn zonnebloem

zon-in-de-schoorsteenjpg

Zon in de Schoorsteen: mooie traditie

Het bericht in het nieuwsbericht van mijn zonnebloem;

Zon in de Schoorsteen is een begrip binnen de Zonnebloem. In december zetten verschillende afdelingen een sympathieke Sinterklaasactie op. De afdeling Moergestel vertelt over zijn ervaringen van dit jaar.

Zon in de Schoorsteen is een begrip binnen de Zonnebloem. In december zetten verschillende afdelingen door heel het land een sympathieke Sinterklaasactie op. De afdeling Moergestel vertelt over haar ervaringen van dit jaar. 

Agnes van Grisven is vrijwilliger bij de afdeling Moergestel. Zij vertelt dat deze afdeling al bijna 30 jaar met veel liefde en plezier Zon in de Schoorsteen organiseert. Het idee achter Zon in de Schoorsteen is al dik 50 jaar hetzelfde: eenzame mensen een hart onder de riem steken tijdens de donkere decemberdagen, meestal in de vorm van een (zelfgemaakt) cadeautje. 

Oproep op Facebook 

Bij de afdeling Moergestel maakten in de beginjaren de vrijwilligers de cadeaus. Tegenwoordig doen zij dit nog steeds, maar daarnaast  plaatsen zij ook oproepjes op verschillende Facebookpagina's over Moergestel. Hierin vragen ze de bewoners van het dorp om iets te maken. Agnes geeft aan dat dit veel succes heeft gehad. Door deze oproepjes zijn de aanmeldingen voor het maken of kopen van een presentje verdubbeld! Hierdoor kwam het aantal mensen dat een cadeau wilde maken dit jaar op uit 70. 

Grote surprises en meerdere cadeaus 

De keuze voor een cadeau laat de afdeling vrij. Sommige mensen knutselen hele surprises in elkaar en anderen kopen liever een presentje. Soms wordt er echt flink uitgepakt met een surprise en meerdere cadeautjes in één. Deze grotere cadeaus worden afgegeven aan bijvoorbeeld een groep bewoners in een verzorgingstehuis. Zo hebben meer mensen plezier van dit ene pakket.

Dankzij de oproepjes op Facebook is Zon in de Schoorsteen dit jaar ook opgepikt door het Brabants Dagblad. Een mooie opsteker voor de afdeling waarmee zowel de Zonnebloem als de Sinterklaasactie flink in het zonnetje gezet worden. 

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk