Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloemvakantie 2022 afdeling Moergestel.

6715f4ff-afe6-49f6-9021-6990b0c2e757jpg

Eindelijk, we konden weer! Na een lange tijd van Corona, met al zijn beperkende maatregelen, konden wij weer een vakantie organiseren.  

Voor een periode van 5 dagen reserveerden we de groepsaccommodatie ’t Keampke in De Lutte (Overijsel) voor 10 van onze zonnebloemgasten en 7 verzorgenden/vrijwilligers, met voor alle gasten een eigen kamer met douche en toilet.

Maandag 25 april 2022.

Nadat alle gasten thuis waren opgehaald, vertrokken we om 11.00 uur met 2 busjes en 1 personen-auto richting het vakantieadres. De vakantie was begonnen!

Onderweg stopten we voor de lunch bij La Place in Klarenbeek. Na het nuttigen van een heerlijk broodje, werd onze reis weer voortgezet.

De stemming was goed en er werd al volop gekletst en gelachen. Rond 15.00 uur arriveerden we in

’t Keampke.  Een mooie rustige locatie met een fijn royaal terras in de zon. Tijd voor een kopje koffie en een lekker stukje appelcake, gebakken door Hetty. De kamers werden ingedeeld, bedden door ons opgemaakt waarna de koffers konden worden uitgepakt en ieder zich kon installeren.

Voor elke gast hadden wij ook een alarm geregeld voor het geval zij/hij ’s nachts hulp nodig had.

Om 18.00 uur kon het diner worden uitgeserveerd. Een cateraar uit de regio had dit bereid en op locatie gebracht. Na het eten even de benen strekken en het terrein verkennen. Daarna kwamen de kaarten op tafel en werd er flink gerikt en gejokerd onder het genot van een glaasje wijn en een knabbeltje. Genieten!

 

Dinsdag 26 april 2022.

Om 8.00 uur werd de tafel gedekt en stond het ontbijt klaar. Een half uurtje later druppelde de eerste gasten binnen na hun eerste nachtje in ’t Keampke. Velen hadden het te koud gehad die nacht en besloten werd om ieder een extra dekbed te geven in de hoop dat de 2e nacht comfortabeler was.

Wij verzorgen de roomservice. De bedden werden weer opgemaakt en de handdoeken vervangen. De gasten hebben het  gezellig en de groep kan het onderling goed met elkaar vinden.

Om 10.30 uur gaan allen in de bus, want vandaag staat een bezoek aan het openluchtmuseum in Ootmarsum op het programma. Onder leiding van 2 gidsen kreeg elke groep een fijne en leerzame uitleg over de bezienswaardigheden tijdens de rondgang door het museum. Na afloop nog even door het winkeltje voor een eventueel souvenirtje of een lekker potje honing.

Daarna werden we verwacht in het naastgelegen restaurant “Gasterij Oatmössche” voor een

heerlijk 12-uurtje. Was goed verzorgd en het ‘fietste’ er bij de meeste wel in.

Na de lunch zijn we nog even Ootmarsum ingelopen. Peter had een mooi beschreven korte rondwandeling door dit authentiek Twentse plaatsje met zijn vakwerkhuisjes, kinderkopjes en waterputten, maar het meest bekend is Ootmarsum als hét kunststadje van Oost-Holland.

Sommige gasten bleven liever even op een terrasje, een ander kocht een aardigheidje in een van de leuke winkeltjes voor zichzelf of het thuisfront. De stadswandeling eindigde op het kerkplein voor de deuren van de Sint Simon en Judaskerk. De kerk was open, dus even naar binnen voor een kaarsje.

We werden verbaasd door het mooie priesterkoor, het prachtige orgel en de geweldige akoestiek, wat een van onze gasten niet kon weerhouden om het Ave Maria te zingen samen met de man die tijdens ons bezoek zijn prachtige stem al enige tijd ten gehore bracht.

Bij thuiskomst even relaxen in het zonnetje op het terras en daarna weer aanschuiven voor wederom een heerlijk diner.

De avond werd evenals de avond ervoor afgesloten met kaarten. De sfeer was goed, gezellig en ontspannen. Men zag iedereen genieten.

 

Woensdag 27 april 2022. 

Vandaag is het Koningsdag. Daarom werd de woonkamer in alle vroegte versierd in de kleuren oranje en rood-wit-blauw en ook de vrijwilligers hadden zich in het oranje uitgedost. Voor het totaal plaatje kregen ook de gasten bij het ontbijt een oranje krans omgehangen.

Op zo’n dag als deze hoort natuurlijk oranje gebak om het extra feestelijk te maken.

De TV werd aangezet om de life uitzending bij te wonen van de opnames in de stad Maastricht, waar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima met hun gezin en familie werden ontvangen op deze zonnige Koningsdag. Na de uitzending bedachten wij een eigen “lintjesregen”.  Alle gasten werden gedecoreerd  met een onofficiële oranje onderscheiding voor hun wel geprezen diensten, uitgereikt door Jos als “Burgemeester Zonnebloem”. Een wel gewaardeerd, grappig en hilarisch momentje.

Na de lunch vertrokken we per busje naar het Klompenmuseum in De Lutte.  We werden ontvangen in de filmruimte waar alles uitgelegd werd over het maken van klompen. Daarna konden we door het museum wandelen. Erg interessant allemaal. Heel leuk om te zien hoe het oude ambacht werd uitgevoerd vroeger en hoe divers de vele klompen zijn. Elke klompenmaker zet er als het ware zijn eigen handtekening op de door hem gemaakte klomp. Daarna werden we in de gezellige koffieruimte nog getrakteerd op koffie/thee met Twente Krentewegge en was men in de gelegenheid om in het winkeltje nog wat te kopen. Klompen, sokken os wat ander snuisterijen.

Na het diner kwamen dit keer geen kaarten op tafel, maar werd er een heuse Bingo gespeeld.

Gespannen en vol aandacht werden de cijfertjes weggestreept.  Na de eerste, viel een tweede, een derde en nog vele Bingo’s meer. Iedereen had wel een of twee prijsjes, maar er waren ook gasten bij die wel héél veel geluk hadden deze avond. Zo eindigde deze koningsdag als wéér een fijne, leuke en gezellige dag.

 

Donderdag 28 april 2022.

Nadat iedereen was opgestaan en het ontbijt had genuttigd, was het idee ontstaan om een stukje te gaan wandelen in de omgeving. Het weer was goed, de zon scheen en het mooie Twentse landschap lag om de hoek. En daarbij, een beetje beweging is gezond en het voorkomt stijve spieren.

Dus…rollators gereed, wandelstok in de hand en voor wie het wandelrondje te vermoeiend zou worden, namen we voor de zekerheid een paar rolstoelen mee. ’t Ging goed en gasten genoten van de mooie natuur,  het landschap en de typische Twentse huizen. Onderweg passeerden we nog een schattig kapelletje waar we even een rustmomentje namen.  Kortom, een zeer geslaagde wandeling.

Met lunchtijd werden we verwacht in het “Theelutteke” in het dorp voor een High-tea.

Een gezellig theehuis met suikerzoete kleuren, gebloemd servies,  kopjes hangend aan de lampen

en een groot assortiment theepotjes aan de muur. Heel decoratief en sfeervol.

Men serveerde thee in verschillende smaken en heerlijke hapjes op etagères. Zag er heel gezellig uit en het smaakte voortreffelijk. “Het lijkt wel een High-tea” zei een van de gasten tijdens het eten, waarom wij natuurlijk hartelijk moesten lachen.

Na deze verwende lunch gingen we volgens plan,  naar het Arboretum eveneens in De Lutte.

Aangekomen werden we opgewacht door dhr. Erik Hurkens, gids vanuit het IVM. Hem hadden wij bereid gevonden om onze groep door dit prachtige bomenpark te leiden. Hij vertelde ons over het ontstaan van dit 100 jarig park en over de verschillende soorten planten, struiken en bomen.

Het werd een boeiende excursie die hij ons bood en met het zonnetje erbij was het dubbel genieten.

Na afloop een woord van dank voor de rondleiding en terug naar de busjes.

Op weg naar onze vakantielocatie nog even langs de Italiaan in het dorp voor een lekker ijsje.

‘Wat worden we toch verwend’  was de reactie van de gasten.

Terug op locatie een drankje op het terras en nog even genieten van de late middagzon.

Daarna ons laatste gezamenlijke diner op deze vooravond van ons vertrek. Wat gaat de tijd snel!

Opnieuw werd de avond afgesloten met kaarten en/of een gezelschapsspel. Heel gezellig allemaal.

 

Vrijdag 29 april 2022. 

De dag van vertrek. Om 10 uur moesten we uitchecken. Dus werk aan de winkel !

‘Op tijd opstaan, koffers inpakken en ontbijten’, dat was de opdracht die iedereen meegekregen had op de avond ervoor. Iedereen was op tijd. Niemand te laat. Perfect.

Terwijl de gasten  nog lekker van het ontbijt genoten, was het onze taak om de bedden af te trekken, lakens en handdoeken verzamelen, kamers controleren of niemand iets had achtergelaten. Dan nog alle vaat schoon en droog weer in de kast, koelkast leeg en afval in de container. Teamwork, Klasse!

We waren klaar voor vertrek. Bagage in de bus en instappen maar. We reden echter niet rechtstreeks naar Moergestel. In de lijn op onze route naar huis  hadden we een tussenstop in Garderen op de Veluwe. Hier is namelijk het Veluws Zandsculpturen Festijn te zien. Een tentoonstelling van zandsculpturen (gemaakt door ’s werelds beste beeldhouwers) met om de 2 jaar een ander thema. Dit jaar was het thema Onze Vaderlandse geschiedenis. Naast de levensechte beelden, waren er vele unieke diorama’s te zien die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. Zó knap gedaan, geweldig. Echt kunstig.

Halfweg de looproute kwamen we bij het restaurant waar de lunch voor ons was gereserveerd.

Even pauzeren dus, om daarna de rest van de tentoonstelling te bekijken.

Vele gasten hadden het winkeltje bij de uitgang al ontdekt, en kochten daar leuke hebbedingetjes om mee te nemen naar huis. De vakantie zat er bijna op. We dronken nog één keer gezamenlijk koffie/thee met een lekker stukje appeltaart ter afsluiting van een geweldige vakantieweek samen.

Nadat iedereen afscheid had genomen van elkaar, stapten we voor de laatste keer weer in de busjes met nu bestemming Moergestel en brachten alle gasten weer heelhuids thuis.

Het was een geweldige week, in een woord TOP !!

Zowel de gasten als wij hebben enorm genoten. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Agnes, Hetty, Peter, Jeanne, Corien, Arna en Jos.

 

namens Zonnebloem afd. Moergestel.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk