Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Koninklijk borduren/verhalen en vakmanschap

bd5418cd-4d92-47d6-87e6-ee88eb35706ejpeg

Bezoek aan het textiel museum in Tilburg om de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch te gaan bewonderen.

Het betreft de nieuwe gordijnen voor de Chinese zaal van Paleis Huis ten Bosch. De oude gordijnen zijn gemaakt in het Chinese Guangzhou in 1790. Deze bleken na onderzoek te kwetsbaar om terug gehangen te worden en zodoende kwam er een opdracht voor nieuwe gordijnen.
Een deel van de gordijnen werd geborduurd in het textielLab van het textielmuseum door een
computergestuurde borduurmachine , daarnaast kwamen er handgeborduurde elementen op, die door 15 borduurgroepen gemaakt zijn. Ook Koningin Maxima borduurde een stukje mee.
Op verschillende data brachten een aantal gasten van de Zonnebloem Moergestel een bezoek aan deze mooie tentoonstelling.
Onder onze gasten vooral dames met veel interesse voor handwerk in het algemeen en borduren in het bijzonder. De combinatie van oude en nieuwe gordijnen samen met de benodigde uitleg viel in de smaak. Vooral ook omdat op de nieuwe gordijnen veel herkenbaars te zien is zoals (om dicht bij huis te blijven) bv het stadhuis van Tilburg en het Evoluon van Eindhoven.
Men was onder de indruk van de mogelijkheden van de borduurmachine en vooral ook het vakmanschap van de borduurgroepen. Sommige dames hadden nog wel een stukje mee willen
borduren.
Na het gebruikelijke kopje koffie met gebak , waren zowel de gasten als ook de vrijwilligers het eens dat het zeker de moeite waard is om een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling in het
textielmuseum.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk