Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uitstapje in de sfeer van 1900

c5b3aad7-44f7-4603-8a44-5d9ade3d3cfcjpeg

Je kunt je daar van alles bij voorstellen. Met 11 gasten brachten we een bezoek aan Museum Dansant in Hilvarenbeek. 

In de Spiegelzaal staan 10 authentieke draaiorgels.
Een van deze orgels, met de bekende naam “de 14 billekes”, komt uit een dancing in Zandhoven in België.

Tonnie van Laarhoven, de eigenaresse, vertelde met veel humor, het een en ander over de orgels. Voor de gasten was het een middag van herkenning. Een aantal dacht terug aan de tijd dat ze gingen dansen bij de Kaasboerin en Heidelicht in Postel. Ook in Museum Dansant waagden enkele gasten zich op de dansvloer voor een walsje.

Een van de gasten mocht aan
een klein straatorgeltje, met daarop het bekende aapje, draaien. Als grote verrassing kreeg ze hiervoor een “echt” draaiorgeldiploma. De gastvrije ontvangst begon met een kop koffie/
thee met een warme wafel met kersen en slagroom. Het glaasje advocaat met slagroom in de pauze, sloot goed aan bij de sfeer van het verleden.

Een geslaagde middag mede dankzij
de Brabantse gemoedelijkheid van de eigenaresse.

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk